5+1 leggyakoribb hiba, amit elkövethetsz az aknék ellen

Sándor Alexandra
Írta: ,
5+1 leggyakoribb hiba, amit elkövethetsz az aknék ellen

Az akné nemcsak szépséghiba, hanem betegség is egyben. Éppen ezért koránt sem mindegy, milyen megoldást választasz a kezelésére – lehetőleg a bőrgyógyászoddal közösen. Íme, a leggyakoribb hibák, amelyeket a bőröd ellen elkövethetsz!

Túldörzsölés és túltisztítás

Mivel a pattanások fokozott jelenléte egyfajta szennyezettség-érzettel jár, kézenfekvőnek tűnik a megoldást, hogy mosás, dörzsölés és radírozás segítségével szabadulj meg tőle.

Amennyiben viszont leöblíted a hámszövetek természetes védőrétegét, ugyancsak negatív következményekkel kell szembenézned.

A bőrgyógyászok erre csak annyit szoktak mondani, hogy ha valóban a kosz eredményezné az aknét, akkor a talpadon jelentkezne, nem pedig az arcodon… Napi egy-két mosás, illetve heti egy-két radírozás bőven elég!

Nem adsz elég időt a kezelésnek

Érthető, hogy minél hamarabb szeretnél megszabadulni a bőrödet elcsúfító gyulladástól, ez viszont sajnos nem működhet egyik napról a másikra. A bőr alapvetően lassan reagál a terápiára, ennélfogva általában 6-12 hétig tart, mire a terápia látható eredményt produkálhat.

Éppen ezért minden kipróbált terméknek vagy gyógyszernek legalább egy hónapot kell adnod, mielőtt következtetést vonsz le az eredményességét illetően. Bizonyos esetekben még az is előfordulhat, hogy ideiglenesen romlik az állapotod, mielőtt javulna!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv