5 különleges tusvonal, amit imádni fogsz, mert ellenállhatatlanná tesznek

Kardos Julia
Írta: ,
5 különleges tusvonal, amit imádni fogsz, mert ellenállhatatlanná tesznek

Egyetemi éveim alatt gyakran hallottam: “Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!”. Hát valahogy így vagyok én a smink termékekkel, olyan nincs hogy valamivel nem lehet tusvonalat húzni. Ebben a cikkben 5 olyan variációt fogok megmutatni, ami nem hagyományos gél állagú vagy folyékony tussal készült, mégis tökéletesen működik. A formák is különbözőek lesznek, hiszen minden szemformához más az ideális. A cikk végére rá fogtok jönni, hogy rengeteg szín áll a rendelkezésetekre otthon, itt a nyár, használjátok őket! Lássuk is az elsőt.

Selyemporral vagy pigmenttel

Biztos vagyok benne, hogy nektek is vannak szemhéjpúderek a fiók alján, amikhez nagyon ritkán nyúltok. Ezt a variációt bármelyikkel meg lehet csinálni, préselt termékelkel is, nem csak selyemporokkal.

A titkos összetevő a bal felső sarokban látható gél állagú fixáló (MAC PRO - Mixing Medium Eyeliner), amivel összekeverem a port és így viszem fel ecset segítségével. Érdemes egy kis tálkára kiszórni (préselt esetén kikapirgálni) a szemhéjpúdert, mellényomni egy borsónyi gélt és ezen a tálkán összekeverni a kettőt az ecset fejével.

Ezt a dupla tus variációt azoknak ajánlom elsősorban, akik nagyítani szeretnék a szemüket, figyeljetek rá, hogy a se a belső, se a külső szemzugban ne kössétek össze az alsó és a felső vonalat (itt láthatjátok ugyanezt feketével) Az alsó vonalnál ismét érdemes középen kezdeni és csak akkor folytatni az elvékonyodó részekkel, amikor a festék nagyja lekopott az ecsetről.

A vízvonalba semmiképp se kerüljön sötét szín, ezzel elvesztenénk a nagyító hatást.

Csillámporral

A csillámpor nagyon látványos és az idei fesztivál divat egyik fő alkotóeleme, viszont tudjuk róla, hogy nehezen kezelhető jószág. Lehullik a szem alá, szétszóródik mindenhova, még hetekkel később is megtaláljuk a hajunkban, a a fürdőszobában, a párunkon stb.

Ezek miatt nagyon fontos, hogy mivel visszük fel a szemre, nekem a műszempilla ragasztó vált be leginkább (Duo - Brush On Striplash Adhesive). Először a ragasztó vékony applikátorával húzok csíkot a pillák tövébe, majd belemártom a hegyes ecset végét is a ragasztóba.

Ezután nyúlok az ecsettel a csillámporba, lepöccintem a felesleget, majd tapasztó mozdulatokkal viszem fel az előre meghúzott ragasztó csíkra. Türelmesnek kell lenni, inkább többször vegyünk fel kevés csillámot az ecsettel, és csak nyomkodó/tapasztó mozdulatokat használjunk.

Én nem húzom meg egyből az egész tusvonalat a ragasztóval, egyszerre elég fél centi, úgyis megszáradna mire odaérünk a csillámmal. Nekem ezzel a technikával nem szokott lehullani felesleg, de ha mégis, akkor celluxxal könnyű leszedni a bőrről.

Közel ülő szemű lányok figyelem! Ti nyugodtan húzzatok jó hosszú vonalat, ahogy a képen láthatjátok, pöttyökkel vagy pöttyök nélkül, minden verzióban jól fog állni nektek. Hajrá lányok, próbáljátok ki és ne feledjétek: “Olyan nincs, hogy valamivel nem lehet tusvonalat húzni!”.

Fókuszban

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!