7 hiba, amit lehet, hogy te is elkövetsz a korrektorozásnál

Írta: ,

Sötét karikák ellen a legjobb fegyver a korrektor. Sok olyan lányt ismerek, akik nem szoktak sminkelni, de ezt a csodaterméket még ők is használják, hiszen nagyon ügyesen el lehet vele tüntetni a fáradtság jeleit. Ha viszont nem jól használod, épp az ellenkező hatást érheted el... Összegyűjtöttem a leggyakoribb hibákat, és azt is megmutatom, hogy kerülheted el őket!

Nem megfelelő árnyalat

1/7 Nem megfelelő árnyalat

Mind az alapozó, mind a korrektor esetében a legfontosabb a megfelelő árnyalat kiválasztása.

Ehhez figyelembe kell venned a bőrtónusodat, ami lehet rózsaszínes vagy sárgás, tehát a korrektort is ez alapján válaszd ki.

Emellett fontos, hogy 1-2 árnyalattal világosabb legyen, mint az alapozód vagy a bőröd színe, hiszen ha sötétebbet választasz, fáradtabbnak fog tűnni a tekinteted, ha pedig tónusban eltér az alapozódtól (például az alapozó rózsaszínes, a korrektor pedig sárgás), akkor nagyon feltűnő lesz az árnyalatok különbsége.

Nem megfelelő állag

2/7 Nem megfelelő állag

Korrektorból is található krémes, folyékony, valamint szárazabb állagú változat, és egyáltalán nem mindegy, milyet használsz.

Ha szárazabb a bőröd, mindenképp válassz krémesebb állagút, ha pedig fényesebb, zsírosodásra hajlamos, akkor ne egy folyékony korrektort vigyél haza.

Persze nem könnyű megtalálni a legmegfelelőbbet, és lehet, hogy sok békát meg kell csókolnod az Igazi előtt, de hidd el, ha rálelsz, örök szerelem lesz belőle! :)

Nem fixálod

3/7 Nem fixálod

Mivel a korrektorok többsége krémes állagú, mindenképp szükséges őket fixálni.

Ha ezt a lépést kihagyod, kis idő elteltével a festék beülhet a szem alatti ráncokba, ami nem nyújt túl szép látványt.

Ezt elkerülendő, miután felvitted a korrektort, egy kis fejű satírozó ecsettel tegyél rá egy réteg transzparens (színtelen) púdert. Ez beletapad a krémbe, és nem hagyja, hogy elmozduljon a helyéről.

Elrontod a formát

4/7 Elrontod a formát

Sokan azt hiszik, hogy a korrektort kifejezetten csak a célterületre, azaz a szem alatti karikákra kell felvinni.

A félkör formával viszont csak a karikákat tünteted el, ha azonban nagyobb területre, háromszögben viszed fel az anyagot, az egész arcod kipihentebbnek, üdébbnek fog tűnni. 

Sőt, ez a módszer kicsit még a kontúrozást is helyettesíti, hiszen a világos szín kiemeli az arcod ezen részét.

Túl vastagon teszed fel

5/7 Túl vastagon teszed fel

A vastagon felvitt korrektor sokkal könnyebben összegyűlhet a szemed alatt, ráadásul természetes fényben maszkos hatást kelthet, ezért itt mindig érvényes a kevesebb több szabály!

A korrektort ecsettel vidd fel egy vékony rétegben, majd az ujjaddal is dolgozd el.

Rossz sorrend

6/7 Rossz sorrend

Sokszor találkozom azzal, hogy valaki először a korrektort rakja fel, és csak utána az alapozót.

A sorrend azonban fordítva helyes: először alapozó, aztán korrektor.

Ha utóbbival kezded a sort, az azért nem jó, mert az alapozóval összemosva eltűnik a világos színe, így épp a kívánt hatást nem fogod elérni, ha pedig ezért még egy réteget felviszel, túl vastag lesz a végeredmény.

Feltűnő körvonalak

7/7 Feltűnő körvonalak

Mint a smink minden területén, itt is nagyon fontos a satírozás.

Ha a felvitt korrektor körvonalait nem satírozod el, pandaszem hatást érhetsz el, ami ugyan cukin hangzik, de hidd el, nem az... :)

Ezt kiküszöbölheted, ha alapozó ecsettel vagy egy szivaccsal kicsit eldolgozod a körvonalakat.