Utánajártunk, mitől olyan csodálatosan selymes a koreai nők arcbőre

Fodor Veronika
Írta: ,

Kevés olyan ország van, ahol annyira irigylésre méltó a nők arcbőre, mint Koreában. De vajon mi a titkuk, meg lehet-e tanulni vagy csak a géneknek köszönhetik ezt az ajándékot? A koreai nők a legtöbb energiát bőrük ápolására szánják, az arcápolási szertartásuk minimum 10 lépésből áll. Természetesen van, aki ennél sokkal többet foglalkozik a bőrével, de lássuk, mik azok a trükkök, amiket akár mi is besűríthetünk a napi rutinba.

Arclemosás előtisztítással

Nagyon fontos az esti arctisztítás. Sokan pár gyors mozdulattal eltávolítják az aznapi sminket, de ha jobban belegondolsz, mennyi időt töltesz a tus alatt, akkor rájössz, hogy az arcod ennél jóval alaposabb tisztítást érdemel.

Első lépésként olajos arctisztítóval távolítsd el a sminket és a felesleges zsírokat. Ezután vizes vattával is mosd meg az arcod,majd jöhet a mélytisztítás, amihez folyékony lemosót válassz. A koreai nők szerint ez az egyik titka a pattanásmentes arcbőrnek. Ha időd engedi, akkor a második és harmadik lépést reggel is ismételd meg – hiszen a bőröd az éjszaka során is zsírosodik – a lépéssort pedig egészítsd ki egy tonikkal. Ennek feladata a hidratáláson túl a bőr előkészítése lesz, hogy a tápláló lépéseket – például arckrém – megfelelően befogadja.

Radírozás személyre szabottan Kép forrása: weheartit.com

Hetente egyszer? Havonta kétszer?

Erre nincs recept, függ a bőrtípusodtól.

Viszont a bőr rugalmassága és a pórusok mérete nagyban múlik azon, hogyan és milyen gyakorisággal távolítod el az elhalt hámsejteket.

Azt javasoljuk, hogy ha vannak kritikusabb területek az arcodon, például homlokodon vagy orrodon, akkor kifejezetten csak azokat a részeket radírozd le gyakrabban, az arc többi részét elég ritkábban.