Ettől olyan csodálatosan selymes a koreai nők arcbőre

Fodor Veronika
Írta: ,
Ettől olyan csodálatosan selymes a koreai nők arcbőre

Kevés olyan ország van, ahol annyira irigylésre méltó a nők arcbőre, mint Koreában. De vajon mi a titkuk, meg lehet-e tanulni vagy csak a géneknek köszönhetik ezt az ajándékot? A koreai nők a legtöbb energiát bőrük ápolására szánják, az arcápolási szertartásuk minimum 10 lépésből áll. Természetesen van, aki ennél sokkal többet foglalkozik a bőrével, de lássuk, mik azok a trükkök, amiket akár mi is besűríthetünk a napi rutinba.

Szemkörnyékápolás

Az arc szem körülötti része különleges figyelmet igényel, hiszen ez a rész ráncosodik a legkorábban.

A megfelelő szemkörnyékápoló már fél siker, de a felvitele sem mellékes!

A tévhittel ellentétben nem szükségesek a körkörös mozdulatok, inkább óvatos tapogatással dolgozd a bőrödbe a krémet, hogy ne húzd szét feleslegesen a bőrt, és hogy a hatóanyagok jobban felszívódjanak.

Arclemosás előtisztítással

Nagyon fontos az esti arctisztítás. Sokan pár gyors mozdulattal eltávolítják az aznapi sminket, de ha jobban belegondolsz, mennyi időt töltesz a tus alatt, akkor rájössz, hogy az arcod ennél jóval alaposabb tisztítást érdemel.

Első lépésként olajos arctisztítóval távolítsd el a sminket és a felesleges zsírokat. Ezután vizes vattával is mosd meg az arcod,majd jöhet a mélytisztítás, amihez folyékony lemosót válassz. A koreai nők szerint ez az egyik titka a pattanásmentes arcbőrnek. Ha időd engedi, akkor a második és harmadik lépést reggel is ismételd meg – hiszen a bőröd az éjszaka során is zsírosodik – a lépéssort pedig egészítsd ki egy tonikkal. Ennek feladata a hidratáláson túl a bőr előkészítése lesz, hogy a tápláló lépéseket – például arckrém – megfelelően befogadja.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!