Ez a sminkesek kedvenc trükkje: tökéletes kontúrozás 6 lépésben

Ez a sminkesek kedvenc trükkje: tökéletes kontúrozás 6 lépésben

Címlap / Stílus / Arc / Ez a sminkesek kedvenc trükkje: tökéletes kontúrozás 6 lépésben

Észrevetted már, hogy a sztárok mennyire másképp tudnak kinézni bizonyos fotókon, mintha még az arcvonásaik is megváltoznának? Nos, nem kell rögtön plasztikai beavatkozást sejteni a háttérben, hiszen legtöbbször csupán egy sminkes, és a kontúrozás felelős a változásokért. Ennek a technikának épp az a lényege, hogy módosít az arcodon lévő fény-árnyék játékon, ezzel pedig optikailag kiemeli a legelőnyösebb vonásaidat, sőt, át is formálhatja azokat! Ha kipróbálnád, kövesd az útmutatót!

Alapozz!

A kontúrozás előtt fontos hogy alapozd le arcodat, legfőképp azért, hogy legyen egy egyenletes színe a bőrödnek, hogy utána csodás árnyékokat varázsolhass.

Az alapozót ecsettel vagy akár kézzel eloszlathatod, hogy mindenhova kerüljön belőle.

Ügyelj rá, hogy ne használj sokat, hiszen még jön egy réteg kontúr az arcodra, és nem szeretnéd, hogy a végeredménynek maszkos hatása legyen.

A kiemelés részei

Amire itt szükséged lesz, az egy korrektor ecset és a bőrszínednél egy 1-2 árnyalattal világosabb korrektor.

Kezdd el felvinni a világos színt először a szem alatti részre, hogy elfedd az esetleges karikákat.

Ezután folytasd az orrodon, úgy, hogy húzol egy vonalat a közepére függőlegesen, majd ezt tovább viszed a homlokod felé, és kialakítasz egy kis pálmafát az orrod és a homlokod között.

A következő rész az állcsontod fölötti ív. Kintről befelé húzz egy világos vonalat, arra ügyelj, hogy ne teljesen a szádig húzd.

A szád alá egy kis pontban is kenj a világos színből, hogy az alsó ajkadat kiemeld.

Árnyékolj, ahol kell

Most jöhet az árnyékolás! Fogj ismét egy korrektor ecsetet, és a bőrödnél egy 2-3 árnyalattal sötétebb korrektort (ha nincs ilyened, akkor egy sötétebb színű alapozó is megteszi) és először kezd el felvinni a homlokodra végig a hajvonaladon a halántékodig, ha rövid homlokod van, ezt a lépést hagyd ki, mert az árnyéktól még rövidebbnek fog tűnni.

Az orra húzott világos vonal két oldalára húzz egy-egy sötét vonalat, ezáltal orrod vékonyabbnak fog tűnni az árnyékoktól. Ezután következhet a legfontosabb rész, a csontosítás!

Az arccsontod alá húzz egy vastagabb vonalat kintről befelé, ettől vékonyabbnak fog látszani az arcod. Ha hegyes állad van, csinálj egy pontot az állcsúcsodra, hogy lefaragj belőle.

Összedolgozás

Miután kész a kontúrozás, fontos hogy ezeket a vonalakat összedolgozd.

Erre a legmegfelelőbb eszköz egy alapozó sminkszivacs.

Fogd a szivacsot és minden vonal találkozásánál satírozd össze a sötét és a világos színt.

Ezzel a lépéssel éred el, hogy szép átmenet legyen a két szín között.

Nagyon fontos, hogy ne maradjanak éles vonalak, ezért legyél alapos!

Tedd tartóssá!

Meg is vannak a kontúrozás alapjai, jöhet a fixálás! Szemed alá mindig használj 1 színnel világosabb púdert, mint a bőröd, hogy tekintetedet kiemeld.

Az egész arcodat púderezd le egy bőröd színével megegyező porpúderrel, ez egy kötelező lépés, hogy a kontúrvonalaid ne mozduljanak el.

Ezután a sötéttel árnyékolt részeket emeld ki egy barnás színű bronzosítóval.

Egy pirosító ecsettel menj át rajtuk, nem kell sok bronzosítót felvinned az ecsetre, hiszen erre a lépésre csak azért van szükség, hogy kicsit még jobban kiemeld a kontúrokat.

Egy kis pirosítás

Ahhoz, hogy teljes legyen az összkép, fogd a pirosító ecsetet, és az arccsontodra (almácskák) körkörös mozdulatokkal vigyél fel egy rózsaszín, vagy tégla színű pirosítót.

Ha bátor vagy dobd fel az egészet egy kis highlighterrel (arcfény), amivel az arccsontod feletti részt tudod még jobban hangsúlyozni.

Ugye, milyen jó lett a végeredmény?

Ha te is kipróbáltad a kontúrozást, mutasd meg nekem is Instán és jelöld be a képeden a bien.hu-t vagy használd a #bienhu és a #bienita hashtageket! 🙂

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!