5 komoly dolog, ami akkor történik a testeddel, ha nem használsz fogselymet

Szirák Viki
Írta: ,
5 komoly dolog, ami akkor történik a testeddel, ha nem használsz fogselymet

Kép forrása: olly18/depositphotos.com

Őszintén, mikor használtál utoljára fogselymet az esti (vagy reggeli) fogmosás után? Statisztikák szerint az emberek jelentős része szinte sosem használja ezt, noha a fogorvos is megmondta, hogy fontos lenne; nem csak a fogaid és a szád egészsége miatt. Ugyanis, ha nem fogselymezel, az alábbi negatív mellékhatásokat tapasztalhatod a testeden!

Hiába mosod meg nagyon alaposan a fogad hosszú perceken át, még ha csak pár nap is telik el úgy, hogy nem használsz fogselymet, rosszabb leheleted lesz, és a fogaid is érzékenyebbé válnak.

Erről egy szakértő szerint az tehet, hogy a kefével nem tudsz minden részlethez eljutni a szádon belül, és olyan helyeken kezdenek el elterjedni a baktériumok, ahol nem is gondolnád.

Leginkább két fog érintkezésénél, az ételmaradék miatt jelennek meg, és a rossz lehelet mellett tönkreteszik a fogakat, és komoly gyulladásokhoz is vezethetnek.

Amikor a fogaid körül a baktériumok megjelennek, rövidesen egy úgynevezett plakkot hoznak létre (ez a lepedék réteg), amelynek megjelenésével egyúttal méreganyagok kerülnek be a testedbe.

Azaz nem csak esztétikai szempontból csúnya ez, de egészségtelen is!

Hiszen immunreakciót vált ki a testedből, ami sejteket küld a fogaid köré, hogy felvegyék a küzdelmet a baktériumokkal.

Emiatt történik az, hogy a fogínyed vörössé válik egy idő után, és beduzzad, majd vérezni kezd a legkisebb érintéstől is.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv