5 kínos tusvonal baki, amit te is elkövetsz

Schuster Borka
Írta: ,

A szemceruza és a tus a sminkkészlet egyik alapdarabja. Ha jól használod, gyönyörűen kiemeli, kinyitja a szemeidet. Nagy hatalmú eszköz, és emiatt persze meg van a lehetősége annak is, hogy csúnyán elszúrsz vele valamit. A profi sminkes szerint ha ezeket a leggyakoribb bakikat elkerülöd, olyan nagy baj már nem lehet.

Hézagot hagysz

Sokan követik el a hibát, hogy a szemceruzával húzott vonalat túlságosan távol húzzák meg a szempillák vonalához képest.

A vonal így csak „kettévágja” a szemet, és egyáltalán nem olyan hatást érünk el vele, mint amilyen az eredeti szándékunk lehetett.

A szakember szerint ez a hiba elkerülhető, ha azt a szemedet, amelyiken éppen dolgozol, csukva tartod, és olyan közel teszed a szemceruzád hegyét a szempillák tövéhez, amennyire ez csak lehetséges.

A szempillák így dúsabbnak és határozottabbnak tűnnek majd, a szemed pedig hangsúlyosabb lesz.

Túl sötét színt használsz

A legtöbben, ha szemceruzára gondolunk, akkor egy fekete kis eszköz ugrik be, pedig a profi sminkesek szerint nem kellene itt megállnunk.

A fekete szín persze jó választás lehet különféle alkalmakra és fontos eseményekre, vagy randikra is, de a hétköznapokra túl erős viselet lehet.

Ilyenkor érdemesebb például barnát vagy szürkét választani, különösen, ha világos a bőröd.

Ha pedig kísérletező típus vagy, nyugodtan próbálkozz a színes szemceruzákkal, például a kékkel vagy a lilával is.