5 kínos tusvonal baki, amit te is elkövetsz – Segítünk, hogyan kerüld el őket

Schuster Borka
Írta: ,
5 kínos tusvonal baki, amit te is elkövetsz – Segítünk, hogyan kerüld el őket

Kép forrása: makeupkit.ml

A szemceruza és a tus a sminkkészlet egyik alapdarabja. Ha jól használod, gyönyörűen kiemeli, kinyitja a szemeidet. Nagy hatalmú eszköz, és emiatt persze meg van a lehetősége annak is, hogy csúnyán elszúrsz vele valamit. A profi sminkes szerint ha ezeket a leggyakoribb bakikat elkerülöd, olyan nagy baj már nem lehet.

Túl sötét színt használsz

A legtöbben, ha szemceruzára gondolunk, akkor egy fekete kis eszköz ugrik be, pedig a profi sminkesek szerint nem kellene itt megállnunk.

A fekete szín persze jó választás lehet különféle alkalmakra és fontos eseményekre, vagy randikra is, de a hétköznapokra túl erős viselet lehet.

Ilyenkor érdemesebb például barnát vagy szürkét választani, különösen, ha világos a bőröd.

Ha pedig kísérletező típus vagy, nyugodtan próbálkozz a színes szemceruzákkal, például a kékkel vagy a lilával is.

Kihagyod az alsó vonalat

Makacs módon tartja magát a nézet, hogy ha valaki az alsó szemhéjat is körberajzolja, akkor az kisebbnek fogja mutatni a szemét, megint mások azért hagyják ki ezt a részt, mert félnek az elkenődő pandaszemektől.

Az igazság azonban az, hogy ha az alsó szemhéjadat is kihúzod, az sokkal természetesebb, nyitottabb hatást kelt, a titok mindössze annyi, hogy a belső szemzugban ne húzd végig a vonalat, vagyis itt a felső és az alsó „keret” ne találkozzon, és hogy mindenképpen satírozz, hogy nem tűnjön túl mesterkéltnek a hatás.

Ha attól félsz, hogy a sminked elkenődne, gyakran könnyezik a szemed vagy hajlamos vagy megdörgölni, akkor mindenképpen használj vízálló szemceruzát.