Készíts rúzst és szájfényt házilag!

Készíts rúzst és szájfényt házilag!

Címlap / Stílus / Arc / Készíts rúzst és szájfényt házilag!

Gondolom, ti is elképzeltétek már azt, hogy milyen jó érzés lenne, ha a kedvenc rúzsfajtánk minden színárnyalata megtalálható lenne a sminkes asztalunkon. Így reggelente azt a színt választanánk, amihez éppen kedvünk van. Most azonban elárulok nektek valamit: ha elég kreatívak vagytok, ez simán lehetséges! 

Biztos van nektek is otthon olyan rúzsotok vagy éppen szájfényetek, aminek az alján ott van még egy pici anyag, de azt sehogyan sem tudjátok már kipréselni onnan. Nincs is ennél bosszantóbb érzés…

Én ilyenkor hívok segítségül valamilyen vágóeszközt, és felezem meg a szájfény tubusát. Ezután kikapirgálom a benne lévő krémet, majd egy pici tégelybe kanalazom azt. Ha jól összeszedtük a maradékot, lesz egy adag szájfényünk.

Jöjjön hát a szájfény és a rúzs újrahasznosítása!

Szükségünk van egy spatulára, valamint egy olyan szemhéjfestékre, amilyen színű szájfényt szeretnénk készíteni. A szemfesték lehet matt, fényes vagy extrán csillogó is, nincs különösebb kikötés. A feladat tehát a következő:

1. Kaparjunk össze egy kb. mogyoró nagyságú port a tégelybe. Ezt csinálhatjuk a spatula végével, de ha éppen kéznél van egy sminkecset, akkor annak a vége is megfelel erre a célra.

2. Mixeljük ezt össze a szájfénnyel és már kész is a saját készítésű szájfényünk.

Maradék rúzs felhasználása esetében is hasonló az eljárás: ha már kifogyóban van a rúzsunk, vagy éppen csak egy új színt szeretnénk kipróbálni, akkor a színkeverés tárháza határtalan!

Kettő, három, de akár négyféle színű rúzzsal is dolgozhatunk. Tartsátok be viszont az alábbi alapszabályt! Mindig hasonló árnyalatokat dolgozzatok össze, például egy sötét szilva lila árnyalat a halvány rózsaszínnel nagyon klasszul tud kinézni. 

Bevallom, nem vagyok nagy rajongója a szaténpornak, viszont első sminkbevásárló körutam alkalmával rengeteget megvettem, és most szerencsétlenségemre ott porosodnak a sminktáskámban. Ha ti is hasonlóan jártatok, akkor készítsetek ti is a porokból rúzst. 

Egy pici tégelybe tegyetek egy borsónyi ajakbalzsamot, majd szaténporral jól keverjétek el.

El is készült az egyedi színű rúzsunk. Ami ezt a mixet még hasznosabbá teszi, az az, hogy az ajakbalzsam hidratálja ajkainkat, miközben pompában is tündökölnek. 

Az ínyenceknek pedig íme, itt egy csokis ajakbalzsam:

Hozzávalók:   

  • 1g extra szűz olívaolaj
  • 1g mandulaolaj
  • 3g sheavaj
  • 1g étcsokoládé
  • negyed mokkáskanál méz

Első lépésként a méhviaszt olvasszuk meg gőz felett, majd adjuk hozzá a mézet és a sheavajat, majd egy pici keverés után jöhetnek az olajok, és végül a csokoládé.

Még egy kis keverés és máris önthetjük tégelyekbe vagy ajakápoló tokba. Várjuk meg, amíg kihűl, és ha ez megtörtént, tegyük utána hűtőbe. Ez a mix tökéletesen ápolja a cserepes ajkakat!

Nincs jó ajándékötletünk barátnőnk számára? 

Én tudok egyet! Biztos vagyok abban, hogy ti is jobban szeretitek a kézzel készített, egyedi ajándékokat, sokkal személyesebb és bensőségesebb, ha ilyet adtok valakinek.  Szerezzetek be valami kis guszta tégelyt, amibe elkészíthetitek barátnőtöknek az egyedi szájfényt vagy rúzst. Ha nem találtátok meg a tökéletes üvegcsét, akkor díszítsétek ki azt!

Matricákkal egyedibbé tehetitek, vagy írjatok rá üvegfestékkel/alkoholos filctollal. Tuti el lesz tőle ájulva az illető, aki ilyen szuper ajándékot kap majd tőletek.

Nyúljatok bátran a kreatív gondolataitokhoz!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!