Kedvenc sminktetoválás: szálazott szemöldök

bien.hu
Írta: ,

A szemöldöktetoválás magasan a legnépszerűbb sminktetoválás jelenleg. Az új, szálazott technika lehetővé tette a természetes, finom és esztétikus megjelenést, így a sminktetoválás egyre több nő számára vált vonzóvá. 

Az évek során a szemöldöktetoválás kilépett a rétegstátuszból és a nők széles körében nagy kedvenccé vált. - mondta Kalcsu Kati mesterkozmetikus, sminktetoválás szakértő, a Kalcsu Kati Szépségszalon tulajdonosa.

Miért választják a nők a szálazott szemöldöktetoválást?

A leggyakoribb okok, amiért a nők a szálazott szemöldöktetoválást választják, a túl ritka vagy teljesen hiányzó szemöldök, de gyakran előfordul, hogy a formával van gondjuk. Egy jól eltalált formával és színnel olyan szemöldöke lehet bárkinek, amelyre mindig is vágyott. A sminktetoválás praktikus, mert megkímél az állandó rajzolástól, emellett természetesen szép, mellyel mindig magabiztosak lehetünk.

Hogyan készül a szálazott szemöldöktetoválás?

Az első lépés mindig a sminktetoválás tervezés. Ilyenkor speciális ceruzával kerül kialakításra a vendéghez legjobban passzoló szemöldökforma. Maga a tetoválás csak akkor kezdődik, ha a vendég a tervet jóváhagyta és tökéletesen elégedett a várható eredménnyel.

A tetoválás során a tetovált finom szemöldökszálak igazodnak a meglévő szemöldök vagy a haj színéhez. A szálak adják meg a formát éppen úgy, mint a természetes szemöldök esetén, így a művi benyomás elkerülhető, a sminktetoválás teljesen természetes hatású lesz. Fontos megjegyezni, hogy a meglévő szőrszálak minden esetben megmaradnak, tovább erősítve a természetes hatást.

Mi a különbség a régi satírozott és az új szálazott módszer között?

A régi módszer, a satírozás azt jelenti, hogy a formát teljes egészében kitölti a tetoválás, hasonlóan ahhoz, mint amikor szemöldökfestést alkalmaznak. Az így készült szemöldökök sok esetben művi benyomást keltenek, nem beszélve a túl sötét, esetleg rossz formával elkészített munkákról. A fő probléma tehát, hogy látszik a tetoválás.

A szálazott technika a régi módszerrel szemben kifinomult megoldás, mert hatása természetes, melyet a hétköznapokon éppolyan könnyedén viselhetünk, mint elegáns alkalmakon.

Kalcsu Kati mesterkozmetikus, sminktetoválás szakértő, a professzionális sminktetoválás meghonosítója Magyarországon.

1997 óta foglalkozik sminktetoválással, mely idő alatt több ezer nőt varázsolt szebbé. 2001-ben alapította meg a Kalcsu Kati Szépségszalont, amely élen jár a hazai sminktetoválók képzésében valamint a legújabb sminktetováló trendek és technikák kifejlesztésében.

Nevükhöz fűződik a szálazott szemöldöktetoválás és a kontúr nélküli ajaksatírozás hazai bevezetése.

Lehet a régiből újat?

A válasz a legtöbb esetben IGEN. A satírozott szemöldöktetoválás átalakítható úgy, hogy természetes hatást keltsen, ezáltal sokat finomodik az arc.

A lépések száma attól függ, hogy mennyire sötét a satírozott szemöldök. Ilyenkor a satírozott részt elfedő színnel sminktetoválják, azaz halványítják, amivel a régi tetoválás kevésbé fog látszani. Ezt követően kerülnek behúzásra a szálak, melyek a levilágosított alapon már érvényesülni tudnak, így elérve a természetes hatást. A munka közben igény szerint a forma is megszépülhet, hogy jobban illeszkedjen az arc karakteréhez. 

A szálazott szemöldöktetoválás új távlatokat nyitott a sminktetoválás világában, ezzel ugyanis azoknak a nőknek is vonzóvá vált az eljárás, akik korábban tartózkodtak tőle. Ma már bárkinek szép, természetes szemöldöke lehet ezzel a technikával. Segítségével sok idő megspórolható, és az arc mindig harmonikus és ápolt marad.

Kalcsu Kati Szépségszalon
www.facebook.com/kalcsukati