5 módszer, amivel megelőzheted, hogy a kávé elszínezze a fogaidat

Téklesz Rita
Írta: ,
5 módszer, amivel megelőzheted, hogy a kávé elszínezze a fogaidat

Kép forrása: unsplash.com

A kávé egy csodálatos dolog, néha nincs is jobb, mint beülni délután valahova a barátnőnkkel és egy forró, habos latte mellett megbeszélni a történéseket… Amellett, hogy felébreszt, a fekete nedű az embereket is összehozza, sőt, az egészségünkre nézve is számtalan pozitív hatása van. Éppen ezért megértjük, ha nem akarsz lemondani róla. Az viszont tény, hogy elég keményen sárgítja a fogakat, ha nem vigyázol…

A kávé jó hatással van az emésztésre, a szívműködésre, élénkíti a testet és az elmét, állítólag napi három csészével is érdemes inni belőle – persze ez leginkább a feketekávéra igaz, amiben semmilyen édesítő, se tej nincs. Viszont kevés dolog színezi el jobban a fogakat, mint egy jó kis eszpresszó… Nem azt mondjuk, hogy mondj le a kedvenc reggeli rutinodról azért, hogy a fogsorod sokáig szép fehér maradjon, csupán figyelj oda jobban néhány dologra, amivel megelőzheted az elszíneződést! Íme 5 tanács a fogorvosoktól, amit érdemes megfogadnod.

Az elszíneződésért a kávéban található csersav felelős, amely nagyon könnyen odatapad a fogak felszínéhez, ezért fontos, hogy minél előbb lepucold.

Nyilván azt mondani sem kell, hogy a napi háromszori fogmosás alap – jó, ha az irodában is tartasz fogkefét és napközben is megmosod egyszer.

A kávézás után pedig szintén iktass be egy fogmosást, és napi egyszer használj szájvizet is, ami meggátolja a lepedékképződést.

Természetesen nem mindig van lehetőség egyből kávézás után fogat mosni – például nem mindenki rohangál fogkefével a táskájában, ezért egy kávézóban nehéz lenne megoldani –, de ilyenkor is megakadályozhatod, hogy a csersav munkába kezdjen.

Egyszerűen csak öblögess sima vízzel a mosdóban, alaposan mosd át a fogaidat, hiszen már ezzel is nagy mértékben megóvod őket az besárgulástól!

Ezt egyébként fogmosás előtt is érdemes megtenni, így kevesebb kávé kerül a fogkefédre is.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba