5+1 trendi szépségtrükk, amit ne próbálj ki, mert tönkreteszed magad!

Gerber Petra
Írta: ,

Ugyan az internet telis tele van szuper DIY ötletekkel és különféle szépsgétrükkökkel, mégis nem árt ezeket fenntartásokkal kezelni. Persze vannak köztük olyanok, amiket bátran kipróbálhatsz, viszont néhányat érdemes lehet jó messziről elkerülni, feltéve, ha nem szeretnéd, hogy szépség katasztrófával záruljon a napod. De, hogy melyek ezek a trükkök, amiket jobb, ha sosem próbálsz ki? Mutatjuk!

Arctisztítás szódabikarbónával Kép forrása: allure.com

Bár a szódabikarbóna jó szolgálatot tehet pl. a házi fogfehérítés alkalmával – ám ott is csínján kell vele bánni – az arcod mosása során azonban inkább válassz, valami sokkal kíméletesebb megoldást.

A víz és szódabikarbóna habzó kombinációka ugyanis a szennyeződéseket leoldja, azonban ezzel együtt a bőröd felső hámrétegét is jó eséllyel felsérti, ami hosszútávon komoly problémákat okozhat a számodra.

 

Tusvonal filctollal rajzolva Kép forrása: theeverygirl.com

Nem, egész egyszerűen nem tudjuk, hogy ezt mégis ki találta ki, mert ha tudnánk, akkor nagyon szívesen elbeszélgetnénk vele a miértekről.

Bár te egészen biztosan tudod, hogy ez mekkora butaság, de sajnos az interneten futótűzként tudnak terjedni ezek a balgaságok, amiket a tini lányok nagy eséllyel készpénznek vesznek.

Pedig még elképzelni is borzalmas, hogy valaki filctottal képes lenne megközelíteni a szemét, nemde?

Szóval a lényeg, hogy ilyen butaság még csak meg se forduljon a fejedben, még akkor sem éppen kifogytál a kedvenc tusodból, mert a filc a szembe kerülve súlyos látáskárosodást okozhat.