Káprázatos nappali smink 40 feletti nőknek, lépésről-lépésre

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Káprázatos nappali smink 40 feletti nőknek, lépésről-lépésre

A negyedik iksz felett fektessünk nagyobb hangsúlyt a külsőnk és melette a belsőnk ápolására is! Ezúttal egy olyan üde sminket hoztam el nektek, amelyet érettebb bőrre vittem fel. Megmutatom azokat a trükköket, amelyekkel fiatalíthatjuk az arcot, mindeközben pedig csodálatosan kiemeljük az arc szépségét.

Érettebb bőrnél nagyon fontos a bőr előkészítése, letisztítása, majd hidratálása. 

Alapozás

Vikinél egy vizes bázisú alapozót használtam, ezt eloszlattam az arcon. Habár ennek az alapozónak sokkal lágyabb a textúrája és természetes bőrfényt is hagy, úgyanúgy el kell dolgoznunk ahhoz, hogy szép végeredményt kapjunk.

Korrektor

Egy barackos színű folyékony korrektorral kiemeljük a szem alatti részt. A barack szín lehet az egyik legjobb választás, hasonló bőrtónusnál, hiszen derít és a sárgás/szürkés karikákat úgymond „kiüti” és szépen lefedi. Egy picit vigyünk belőle az orrtőhöz is.

Pirosító

Üde, élénk korall színű pirosítóval kiemeljük az orcákat, majd a halántékra is felviszünk belőle, érintve a szemöldök alatti csontot is. Ez azért fontos lépés, mert ha egy ilyen üde szín felkerül a szemöldökcsontra és a halántékra, akkor szépen megnyitja a tekintetet és üdévé teszi a nappali sminkünket.

Púder

Fixáló porpúderrel lefixáljuk az arc teljes területét. Nem baj, ha a pirosítóra is rámegyünk, a smink befejeztével, amennyiben szükségét érezzük, visszaerősíthetjük a pírt.

Szemhéjfestés

A szemhéjra szemhéjbázis kerül, közvetlenül oda, ahol megtörik a szemhéjunk. Széleit eldolgozzuk. Fontos, hogy a szemhéjunk közepén töményen megmaradjon a bázis.

A felső pillatőbe sötétbarna ceruzával vonalat húzunk, kintről befelé.

Viki esetében egy szürkés-lila szemhéjfestéket választottam. Ez igény szerint cserélhető bármilyen nappal is hordható közép-árnyalatra. A felső szemhéj pillatövéhez (ahova a ceruza is került) felvisszük az anyagot, majd a szem külső sarkánál felsatírozzuk.

Világos bézs szemhéjfestékkel lefixáljuk a szemhéjunkat, ahova a szemhéjbázis került. Összesatírozzuk a két szín széleit.

Ezután az alsó pillatőhöz visszük fel a szürkés-lilás szemhéjfestéket, a szem külső sarkától kiindulva.

Sötétpadlizsán színű krémes tussal vékony tusvonalat húzunk a felső szemhéjra, szorosan a pillatő mentén haladva. Egy tusvonal mindig szépen megemeli a tekintetünket.

Spirálozunk.

Szemöldök

A szemöldököt a hajszínnel megegyező ceruzával korrigáljuk. Ez lehet hasonló szín, mint a hajunk színe vagy egy árnyalattal világosabb, de semiképpen se legyen sötétebb! A túl sötét szemöldök öregít és komorrá teszi a megjelenést. A ceruzáról szemöldökecsettel visszük fel az anyagot.

Ajkak

Az ajkakra hús színű matt ceruza kerül. Kontúrozzuk a széleket, majd az egészet besatírozzuk.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!