A jin/jang elv: ápold bőrödet a kínai császárnék titkával

Kovács Andrea
Írta: ,
A jin/jang elv: ápold bőrödet a kínai császárnék titkával
Nekünk, nőknek általában az a legfőbb óhajunk, hogy szépek legyünk, és szépségünket a lehető leghosszabb ideig fenntartsuk. Kínában papok és orvosok látják el szépségtanácsokkal a nőket. Akinek a lelke szép és a teste egészséges, annak az arca is szép. A kínai császárnék szépségideálok voltak, az ő titkaik közül osztunk meg veled cikkünkben néhányat.
 
A bőr tipizálása a jin és a jang alapján
A jinhez tartozik a világos tónus, a hidegség, a zsíros bőr, a tág pórusok, a sima és feszes bőr, a fényes bőr, a nehezen vagy lassan gyógyuló sebek, a vastag bőr, a hideg verejték és a nedvesség. 
 
A jang jellemzői: sötét tónus, forróság, zárt vagy kis pórusok, feszesség, csökkent nedvességtartalom, fénytelen bőr, gyorsan gyógyuló sebek, erőteljes hegképződés, vékony bőr, izzadásra való hajlam, ráncképződés.
 
Sokfélék vagyunk, így a jinhez vagy a janghoz való sorolás ritkán egyértelmű. A jin és a jang mindig tartalmazza a másikat is. Ha több grízszem van az arcon, mint pattanás, az jang tünet. 
 
Jangra utal még a túl sok pattanás, az akné, a szétpattant erek, a ráncok és a korpás bőr is. A narancsbőr szintén jang probléma, ezért megoldása a jinben keresendő. 
Minden hónapban megújulunk
Jó hír, hogy bőrünk 28 naponként teljesen megújul. A bőrön át is lélegzünk, és méregtelenítjük a szervezetünket. 
 
A testápolók, gélek és krémek semmit sem érnek, mert a szervezet idegennek tekinti ezeket az anyagokat, így nem képes befogadni azokat. 
 
A nedvességet, a vizet azonban befogadja, ezért a jin-jang szépségápolás olaj-víz emulziókat használ, amelyek legalább 80% vizet képesek megkötni és a bőrbe juttatni. Vizet kell juttatnunk a szervezetünkbe, szépségünknek ez is alapvető feltétele. 
 
Cikkünk alapjául Shan Feng A kínai császárnék szépségreceptjei ‒ A finom bőr és az érzéki kisugárzás titka (Tipo-Copy Bt., 2003) című könyve szolgált.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató