Így teremts csodás színharmóniát a sminkedben

Bukor Ágnes
Írta: ,

A stílusos és ízléses megjelenés elengedhetetlen része a smink. Ugyanolyan fontos tartozék, mint az öltözék, és ennek a kettőnek az összhangjára fordítsunk kellő figyelmet akkor, amikor az aznapi stílusunkat öltjük magunkra. 

A korall, a nude, a barna, és az ezüst színeket kombinálva meglepően tetszetős végeredményt tudunk alkotni.

Vannak azonban smink és öltözködési szabályok is, amiket ajánlott szem előtt tartani, és ennek tudatában kiválasztani sminkszereinket és ruhadarabjainkat. A következőkben igyekszem a segítségetekre lenni néhány tippel, hogy eltaláljátok a smink színharmóniáját.

Korall kombináció

Az egyik kedvenc színem, ha az ajkakról van szó! Ha valakinek világos a bőre, akkor válassza ennek a színnek a halványabb árnyalatát. Amennyiben valakinek szépen lebarnult bőre van, akkor pedig a korall szín sötétebb árnyalata lesz a jó választás.

Sokszor készítettem már olyan sminket, ahol a szem nem volt hangsúlyos, ellentétben a szájjal, amit gyönyörű matt korall árnyalattal festettem meg. Tuti leveszed a lábairól a kiszemelt srácot, ha korall színben pompáznak ajkaid. Ráadásul kortól függetlenül bárki felöltöztetheti ajkait eme csodás színbe!

28.cikk-színharmónia.korall

Nude kombináció

Ha ezt a szót meghalljuk, legelőször a natúr, púder színek ugranak be. Minél letisztultabb, egyszerűbb és lágyabb vonalvezetésű a ruha, annál halványabb, sejtelmesebb és visszafogottabb színhasználat javasolt a sminknél.

Sokan félnek a natúr árnyalatok viselésétől. Amikor sminkelés közben kimondom a „most felteszek egy nude árnyalatú rúzst” mondatot, szinte minden esetben a „jaj, attól biztos sápadtnak fogok tűnni!” reakció tör a felszínre. Elfogadom, ha valakinek extra világos bőre és szőke haja van, és esetleg egy visszafogott natúr árnyalatokból álló sminket készítek neki, de szükséges a pirosítás az arcon, hogy ne legyen nagyon sápasztó az összhatás. 

Ezt a színkombinációt a tinédzser lányoknak és azoknak a babaarcú hölgyeknek ajánlom, akik kedvelik a természetességet!

28.cikk-színharmónia.nude

 

Barna kombináció

Aki a természetességet kedveli, de szereti azt is, ha látványos a sminkje, annak tökéletes választás ez a kombináció. A szem színétől függetlenül bárki kifestheti a barna árnyalataival a szemét. Én ide sorolnám még a bronz és az arany számtalan árnyalatát, amikkel bámulatos tekintetet varázsolhatsz magadnak.

Ha ennél a kombinációnál tettük le a voksunkat aznapra, ne feledjük az arcpírt sem! Ez lehet akár bronzosító is, némi szaténos csillogással megspékelve. Általánosságban elmondható, hogy ha korról beszélünk, akkor a 25 év feletti hölgyek sminkelésekor sűrűbben kerül elő a barna palettám.

28.cikk-színharmónia-barna

 

Ezüst kombináció

Az ezüst színt kizárólag a rózsás bőrtípusba tartozó hölgyeknek ajánlom, hiszen ennek a színnek hűvös, hideg árnyalata van. Tökéletes viselet vacsorára vagy randevúra egyaránt. Az ezüst színt bátran egészítsük ki feketével, amitől igazán alkalmivá válik a megjelenésünk.

Itt se feledjük a pirosítót, ami egy kellemes rózsaszín legyen, némi highlighter-el megbolondítva. Ha egy káprázatos ezüst sminket készítek magamnak, akkor ellenállhatatlan késztetést érzek ahhoz, hogy a klasszikus vörös rúzsomat is felkenjem a számra. 28.cikk-színharmónia-ezüst

 

A következő cikkemben a pink, zöld, lila és fekete színek harmóniájáról olvashattok :)