Így szépülhetsz ricinusolajjal

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Így szépülhetsz ricinusolajjal
A ricinusolaj egy igazán sokrétű és nagyszerű produktum, melyet a gyógyászaton felül a szépségápolásban is remekül hasznosíthatunk. Olcsó, természetes és mindenki számára elérhető. Kell ennél több?
Eredeti funkciója
A ricinusolaj elsődlegesen hashajtóként ismert, ennek nyomán a gyógyszertárakban lehet beszerezni, különböző kiszerelésekben. 
 
Ne lepődj meg, ha a pult másik végén álló gyógyszertári asszisztens ecsetelni kezdi a használatát, nyugodtan mondd neki, hogy te a szépségápolásban szeretnéd használni az olajat. 
Hajerősítés
Ha gyenge, töredezett a hajad, lassan nő, ráadásul hullik is, akkor a ricinusolajat neked találták ki. Használata során a ricinust érdemes egy kevés bázisolajjal (pl. olíva) összekeverned, majd pár másodpercre a mikróba tenned, így ugyanis sokkal könnyebben kezelhető lesz. 
 
Vattapamaccsal, hajfestőecsettel, vagy egyszerűen a kezeiddel is felviheted a hajtövekre, a lényeg, hogy mindenhova jusson belőle. A hajadat ez után érdemes megfésülnöd, hogy a hajszálak további részére is jusson a pakolásból, illetve, ha nagyon töredezettek a hajvégeid egész nyugodtan tegyél pár cseppet erre a részre is.
 
Háztartási fóliával tekerd be a tincseket, húzz fel egy sapkát, majd jöhet 3-4 óra ténykedés; ennyit célszerű fennhagynod a hajadon az olajat. Az eltávolítása nem lesz túl könnyű, lehet, hogy kétszer-háromszor is meg kell mosnod a tincseidet, mire teljesen eltávolítod az olajat, de megéri a fáradtság, ugyanis a végeredmény selymes, csillogó, erős és egészséges haj.

Fókuszban

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő