Így sminkelj, ha kontaktlencsét hordasz

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
Így sminkelj, ha kontaktlencsét hordasz

Kontaktlencse viselése mellett festheted a szemedet, csak óvatosabban kell használnod a szemceruzát, a szemhéjpúdert, és oda kell figyelned az alapanyagok kiválasztásakor. Összegyűjtöttünk néhány ötletet a sminkeléshez.

Jó minőségű termékek

Olyan kozmetikumokat használj, amelyek nem tartalmaznak olajat, illatanyagokat, és vízállóak. Így nem fognak leválni és elmaszatolódni, és ezáltal nem kerülhetnek a szemedbe. A szempillaspirálodat, a szemhéjpúderedet és a szemceruzádat legkésőbb félévente cseréld, nehogy kiszáradjanak, mert akkor a por belehullhat a szemedbe.
Szemfestés előtt tedd be a lencsét, és este vedd ki, még mielőtt lemosnád a sminket. Esténként hipoallergén sminklemosóval vagy krémmel távolítsd el a szemfestéket. Én babatestápolót használok erre a célra, és elégedett vagyok vele.

Ártalmas szemfestékek

Kárt tehet a szemedben minden olyan sminktermék, amely krémes állagú vagy alumínium-szilikát tartalmú. Az olvadt folyékony szemceruza és a púderpor a szemedbe jutva gyulladást okozhat, ezért inkább kompakt változatokat használj.

A szemhéjad belső peremét ne húzd ki szemceruzával, mert a festék bekerülhet a lencse alá.
Mindig alaposan moss kezet, majd töröld szárazra, mielőtt sminkelni kezdesz. Óvatos mozdulatokkal vidd fel a festéket a szemedre. Először mindig vedd ki a lencséket a szemedből, és csak aztán töröld le a szemfestéket.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!