Így sminkeld a napbarnított bőrt!

Bukor Ágnes
Írta: ,

Már elérted a bőrödnek azt a barnaságát, amiről még csak áhítoztál a nyár elején? Akkor itt az ideje, hogy ki is használd a bronzos bőr nyújtotta sminkelési lehetőségeket. És bizony-bizony, egy gyönyörű napbarnított bőrt más színekkel kell sminkelni. Sőt, biztos szembesültél már azzal is, hogy az alapozód színe sem passzol már a mostani bőrszínedhez. Ezekre is ügyelve, most adok neked néhány tuti tippet a nyári sminkrutinodhoz!

Cseréld le az alapozód!

Kezdjük a legelején! Biztos észrevetted, hogy az eddig használt alapozód színe már nem passzol a szépen lebarnult bőröd színéhez.

Ilyenkor az a legjobb, ha az alapozódat egy határozott mozdulattal elteszed, és legközelebb csak akkor veszed elő, amikor kezdi újra visszanyerni az arcod a télen megszokott színét.

Nyárra elég, ha csak egy BB krémet szerzel be, hiszen ilyenkor a nap jótékony hatásának köszönhetően sokkal szebb a bőrünk, mint a téli időszakban.

De ha szeretnél alapozni nyáron is, akkor azt ajánlom, hogy ugyanabból a márkából vedd meg a sötétebb színű alapozót, mint amit addig használtál.

Amikor pedig halványodik már a bőröd színe, akkor össze is keverheted a világos és a sötét alapozót, kreálva ezzel egy új árnyalatot.

Használj bátran színeket!

A nap barnította bőrön sokkal jobban mutatnak az erős, néhol már harsány színek.

Szóval, ha a szemed sminkelése előtt állsz, ne nyugodtan próbálj ki egy narancssárgát, vagy akár egy türkiz kéket a szemhéjadon. 

Mivel a világos bőrnél sokkal erősebb a kontraszt a bőr színe és a felkent szín között, ilyenkor vigyázni kell, hogy mibe mártjuk ecseteinket.

De ha már van egy alap barnaságunk, erre nem igazán kell figyelni, sőt, jöhetnek a szaténos szemhéjporok és akár a visszafogottabb csillámosak is.