Így öregíted magad a sminkeddel anélkül, hogy tudnád. 5 tipikus hiba

Szőke Angéla
Írta: ,

Egyik nő sem azzal a szándékkal ül le sminkelni, hogy öregebbnek láttassa magát, pedig ez sajnos néha a tudtunk nélkül megtörténik. Sok olyan sminkelési technika van, ami idősebbnek mutatja az embert, ami maximum akkor jön jókor, ha még túl fiatalok vagyunk, de be szeretnénk jutni a diszkóba. A leggyakoribb hibák azok, amik kihangsúlyozzák ráncainkat, vagy arcunk azon részeire hívják fel a figyelmet, melyeket inkább elrejtenénk. Nézzük, mi az az öt tipikus sminkelési hiba, ami tudtunk nélkül öregít és hogyan érhetünk el helyette fiatalosabb, üde megjelenést.

A középiskolában még megúsztuk, ha túlhangsúlyoztuk az alsó szemhéjunkat, de idősebb korban már kétségtelenül előnytelen ez a szokás. Az öregedéssel ugyanis a gravitáció hatására bőrünk, azaz egész arcunk szépen lassan megereszkedik és elindul lefelé.

Szemünk az első testrészünk, amin meglátszódik ez a változás, hiszen a szem körül a legvékonyabb az arcbőr. Az erősen kihúzott alsó szemhéj csak optikailag felerősíti a megereszkedést, főleg, ha vastag, fekete szemceruzát használunk.

Ha fiatalos tekintetet szeretnél, csak a felső szemhéjad húzd ki, sőt, még az alsó még a szempillafestést is elhagyhatod. Ha mindenképpen hangsúlyozni szeretnéd az egész szemed, az alsó szemhéjra ne fekete, hanem világosbarna szemceruzát használj és azt is csak finoman.

 

Azt hinnénk, hogy a csillámos, vagy metálfényű szemhéjpúderek üde hatást kölcsönöznek, de az igazság az, hogy éppen ellenkező hatást érünk el velük.

Harminc éves kor felett kétszer is ajánlatos meggondolni, hogy tényleg jól áll-e nekünk az irizáló szemhéjfesték, ugyanis az ilyen fényt visszaverő termékek nagyon látványosan ülnek meg a kis ráncocskákban, ezáltal viselőjüket jelentősen öregebbnek mutatva.

Ha mégsem szeretnél lemondani a tündöklésről, a szemhéjad matt festékkel hangsúlyozd és a szemed belső zugába tegyél egy kis világos csillogást.

 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!