Így fess magadnak profi barna, füstös szemeket - lépésről lépésre sminkszakértővel

Írta: ,

Ha te is imádod a füstös sminket, de a fekete verziót nem minden alkalomra tennéd fel, próbáld ki a szolidabb, barnás megoldást! Ez szinte minden szemszínhez és szemformához illik, úgyhogy nem foghatsz mellé vele. Megmutatom lépésről lépésre, hogyan tudod elkészíteni!

A megfelelő paletta

1/10 A megfelelő paletta

Mivel ehhez a sminkhez több színre is szükséged lesz, a legegyszerűbb, ha palettával dolgozol.

Válassz olyat, amelyikben sok árnyalat van a világostól a sötétig, illetve matt és fényes verziók is megtalálhatóak benne. 


5 gyönyörű sminkpaletta, amire megéri beruházni


Ennél a sminknél egyébként csak matt színekre lesz szükséged – a képen számokkal jelöltem, én melyik árnyalatokat használtam a palettámból (terméklista a cikk végén!).

Korrektor a tartósságért

2/10 Korrektor a tartósságért

Ha nem szeretnéd, hogy a gondosan elkészített sminked egy órán belül elkenődjön, vagy összeálljon a por a szemhéjadon, mindenképp használj a festék alá korrektort!

Mivel ennek krémes az állaga, a szemhéjpor beletapad, és így sokkal tartósabb lesz a sminked.

Egy lapos korrektor ecsettel vagy az ujjaddal vigyél fel egy vékony réteget az egész szemhéjadra, és már jöhet is a szemfestés! :)

Világos szemzug = Nyílt tekintet

3/10 Világos szemzug = Nyílt tekintet

Elsőként mindig a legvilágosabb szín kerüljön a szemedre. (Én itt egy matt ekrü árnyalatot választottam.)

Vidd fel a port a belső szemzugodba, ami szépen kinyitja a tekinteted, majd a szemöldökcsontodra is, ami optikailag megemeli és íveltté teszi a szemöldököd.

A satírszín

4/10 A satírszín

A satírozáshoz mindig egy semlegesebb színt érdemes használni, ami könnyen összeolvad a többi árnyalattal. (Ennél a sminknél egy világos mogyoróbarna színt választottam.)

Egy satírozó ecsettel vidd fel a választott színt a belső szemzugtól a mozgó szemhéj közepéig, plusz az egész mélyítő vonalba, majd alaposan satírozd össze a feltett világos színnel.

Füstös hatás

5/10 Füstös hatás

A füstös hatás eléréséhez mindig kell egy egészen sötét árnyalat, amit a végén könnyű lesz összedolgozni a feketével. Ennél a barnás sminknél ez egy meleg csokoládé szín legyen.

Vidd fel az egész mozgó szemhéjra, majd a külső szemzugból alakítsd ki a sminked formáját – lehet kerek, kifelé ívelő, vagy cicás is.

Végül egy nagyfejű satírozó ecsettel dolgozd össze a csokibarnát a mogyoróbarnával. Mivel a két szín nagyon közel áll egymáshoz, nem lesz nehéz dolgod.

Jöhet a tus!

6/10 Jöhet a tus!

A füstös sminknél ugyan nem szokás tust használni, de a következő lépésben elárulom, miért is van most szükség erre.

Zselés állagú vagy folyékony szemhéjtussal húzz egy vastagabb vonalat a belső szemzugodtól a külsőig – ne aggódj, ha a vége nem sikerül szépre, hiszen ez a rész el lesz satírozva...

;)

Fekete szemhéjpor

7/10 Fekete szemhéjpor

Mivel ez nem a klasszikus füstös smink, hanem egy barnás verzió, ezért a fekete por nem az egész mozgó szemhéjra kerül, csak a tusvonal végéhez, elsatírozva.

Egy kis fejű ecsettel vigyél fel belőle egy keveset a külső szemzugba, úgy, mintha a tusvonalat folytatnád, csak nagyobb területre.

Satírozó ecsettel dolgozd össze a feketét a sötétbarnával, de csak a körvonalait, hogy ne veszítsen az intenzitásából a szín, és a füstös hatás is érvényesüljön.

Körsatír

8/10 Körsatír

Tedd teljessé a sminked a szemed alsó részének kihúzásával.

Az előbb használt kis fejű ecsettel húzd ki feketével a szemedet az alsó szempillasor alatt – a külső szemzugnál ne felejtsd el összekötni az alsó és a felső részt!

Végezetül vigyél fel vékonyan egy kis barna színt a fekete alá, és fülpiszkáló segítségével szépen satírozd el.

Az utolsó simítás, azaz a fekete szemceruza

9/10 Az utolsó simítás, azaz a fekete szemceruza

A füstös szem elengedhetetlen része a fekete szemceruza, és ez a barnás smink esetében sincs másképp.

A szemed egész alsó vízvonalát húzd ki a ceruzával, sőt, a felsőnél is megteheted, de ezt csak akkor ajánlom, ha nem érzékeny a szemed, és nem vagy hajlamos a könnyezésre.

Végül koronázd meg a szemsminked egy kis szempillaspirállal, hogy igazán igéző legyen a tekinteted! :)

Felhasznált termékek

10/10 Felhasznált termékek

A smink elkészítéséhez a következő termékeket használtam:

  • Korrektor: Max Factor Pan Stick (12)
  • Szemhéjpaletta: Makeup Revolution – Fortune Favours The Brave
  • Tus: Peggy Sage Eyeliner (Noir)
  • Szempillaspirál: Mac Upward Lash