Hogyan varázsolj magadnak babaarcot profi árnyékolással?

Bukor Ágnes
Írta: ,

Azon kívül, hogy a sminkkel kiemelhetjük saját szépségünket és eltüntethetjük bőrproblémáinkat, még fogyni is lehet – optikailag! Bizony! Csak forgasd az ecsetet ügyesen és minden lehetségessé válik! Ebben segítek most nektek.

Komor megjelenést akarunk magunknak varázsolni? Vagy most úgy van kedvünk, hogy porcelánbaba arcúként akarunk megjelenni? Semmi sem lehetetlen!

Mint tudjátok, ez a hónap a romantika jegyében telik, így most a babaarc elkészítésének praktikáit vesszük górcső alá. Azért is aktuális, mert télen mindig könnyebb lágy vonásokat varázsolnunk az arcunkra, lévén, hogy ilyenkor rendszerint kivilágosodik a bőrünk (kivéve persze akkor, ha szoláriumba járunk).

Tegyük egy kicsit tisztába a fogalmakat!

Bronzosító: A bronzosító nem önbarnító, azaz, nem az egész arcon használjuk. Ha valamilyen csillogósabb fajta bronzosítónk is kéznél van, azzal ragyogóbbá tudjuk tenni a bőrt. Bronzosítóból is különböző fajták vannak: por állagú, gél állagú, krémes.

Pirosító: A pirosítókról pedig itt találsz egy bővebb leírást.

Árnyékolás/kontúrozás: A sminkelésen belül egy kategóriába vehetjük ezt a két fogalmat. Természetesen nem mindenkinek adatik meg a kifogástalan arcforma, tehát arra kell törekednünk,  hogy a nagy általánosságban elfogadott  ovális fejformát utánozzuk. Ne essetek akkor sem kétségbe, ha netalán széles az orrnyergetek, vagy éppen van némi tokátok, ilyenkor két könnyed mozdulat, és azonnal tudjátok is korrigálni azt.

Ebben a legnagyobb segítségetekre egy matt barna por lehet. Minél sötétebb árnyalattal dolgoztok az arcon, annál inkább háttérbe szoríthatjátok a korrigálandó területet. Ha pedig világos árnyalatot használtok, annál inkább előtérbe helyezitek az adott részt. Ahhoz hogy még hangsúlyosabb legyen valami, használhatunk highlighter-t is, vagy éppen egy szaténosabb fényű szemhéjport.

A babaarc-hatás elérésére néhány tipp

A babaarc ismérve a nagyon világos, rózsás arc, ennek elérése érdekében tegyünk fel kicsit világosabb alapozót, fixáljuk porpúderrel, majd az orcánkra tegyünk rózsaszín arcpírt.

Ha a nózink picit hegyesebb a kelleténél és piszébbet szeretnénk, egy púderecset segítségével nagy mozdulattal vigyünk fel matt barna port, ezzel optikailag kisebbítjük az orrunk.

Csináljunk úgy, mint a halacska! Így kirajzolódnak az almácskáink, ahova tegyünk rózsás pírt, majd arra highlightert.

Ha széles a homlokunk, matt barna porral szintén tudunk korrigálni úgy, hogy a halánték feletti részre visszük a színt. Ezzel máris keskenyebbnek fog hatni.

A felső ajkak és az orr közötti mélyedésre pedig tegyünk egy kis szaténos szemhéjport, ettől dúsabbnak fog látszódni a száj.

Ha még inkább óriási és cukorbaba szájat szeretnénk, akkor használjunk világos rózsaszín rúzst, majd spékeljük meg színtelen szájfénnyel. Ettől olyan lesz az ajkunk, mintha cukorsziruppal öntötték volna le.

A boci szem elérésére is van néhány jól bevált trükk, például tegyünk a szemhéjunkra világos, csillogós szemhéjport – esetleg a belső szemzugba csillogós fehéret –, majd fessünk magunknak extra méretű szempillákat. A nagyon bátrak felragaszthatnak műszempillát is!

Fotó: Kirschner Anna
Modell: Németh Barbara
Stylist: Naszódi Beáta
Smink, haj: nesbumakeup