5+1 hétköznapi sminkszokás, ami hamar tönkrevágja a bőrödet

Kovács Andrea
Írta: ,
5+1 hétköznapi sminkszokás, ami hamar tönkrevágja a bőrödet

Kép forrása: tumblr, Jade Viladrich

Talán nem is gondolnád, hogy néhány hétköznapinak tűnő, ám rossz sminkszokással milyen sokat árthatsz az arcbőrödnek. Pedig így van! Ha elköveted az alábbi bakikat, könnyen érzékennyé, pattanásossá válhat az arcbőröd és az idő előtti öregedéssel is számolnod kell.

Sminkben alszol Kép forrása: diana212m.blogspot.hu

Leginkább szélsőséges önbizalomhiányra (nem akarod, hogy a barátod smink nélkül lásson), vagy lustaságra vall az, ha komplett sminkben fekszel le pihenni.

Sajnos ez viszont az egyik legrosszabb dolog, amit a bőröddel megtehetsz, ugyanis a napközben feltett smink bizony nem csak szépít, hanem magába zárja a szennyeződéseket is. 

Így a bőröd az éjszaka folyamán sem tud szellőzni, sőt az átlagosnál jóval több por és baktérium telepszik majd meg a felületén. Ennek hatására könnyen zsírossá, pattanásossá, gyulladttá válhat a bőröd, ráadásul jóval gyorsabban fog öregedni is.

Lemosásból 1-es! Kép forrása: ehow.com

Az előbbinél egy fokkal jobb helyzet, de még mindig nagyon káros, ha rossz technikával távolítod el a festékréteget. Amennyiben túlságosan kipirosodik, éget, fáj, vagy viszket a bőröd a sminklemosás után, akkor biztos, hogy valamit elrontasz! Vagy túl durva vagy, vagy nem megfelelő terméket használsz, esetleg mindkettő…

Ha a sminked nem jön le laza, simító mozdulatokkal, akkor ideje új termék után nézned!

Ha pedig csíp és éget, akkor ugyancsak érdemes kímélőbb készítményt keresned, ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy az alkoholos lemosók beváltják a hozzájuk fűzött reményeket. Sőt sokszor annyira irrigálnak, hogy éppen ők okozzák a bőrproblémákat.

Tipp: Próbálj ki egy kíméletes micellás arctisztítót, ami nem csak a sminkedet távolítja el, de a bőrödet is megnyugtatja. 

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!