8 hétköznapi dolog, ami látványosan öregít

Kovács Andrea
Írta: ,
8 hétköznapi dolog, ami látványosan öregít

Kép forrása: unsplash

Az öregedés természetes és elkerülhetetlen folyamat, ugyanakkor mindennapi apróságok is elképesztő mértékben befolyásolhatják, mennyire látszik rajtunk. Íme, néhány ártalmatlannak tűnő tényező, ami kívül-belül korosabbá tehet!

Üvegből és szívószállal való ivás

Nemcsak az számít, hogy mit iszol, hanem az is, hogyan.

Az üvegből és a szívószállal történő iváshoz olyan arcizommunka szükséges, ami hosszú távon növeli a száj körüli ráncok mennyiségét, illetve mélységét.

Ha mindig poharat használsz, elkerülheted a bajt.

Párnahuzat

A szépséghez és az egészséghez naponta legalább 7-8 órányi alvás kell. Ha azonban az oldaladon vagy a hasadon fekve mindig ugyanazon arcfeled érintkezik a párnával, jó esélyed van az aszimmetrikus öregedésre.

Ez ellen csak pozícióváltással tehetsz, de már az is segít, ha lecseréled a műszálas ágyneműdet.

A felsorolt tényezők mellett muszáj szót ejtenünk az egészséges táplálkozás fontosságáról is: ha ugyanis a szervezeted megkapja a számára nélkülözhetetlen vitaminokat, illetve ásványi és tápanyagokat, az kívül-belül karban tart.

Amennyiben naponta legalább kétliternyi folyadékkal – lehetőleg szénsavmentes ásványvízzel – kíséred a megfelelő falatokat, biztosan kevesebbet kell majd fiatalító praktikákon agyalnod a jövőben!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv