Hernyóból pillangó. Így hozd ki magadból a legtöbbet a rohanó hétköznapokban

Berényi Nóri
Írta: ,

Valljuk be, amikor hétfő reggel megszólal az ébresztő, első gondolatunk az, hogy földhöz vágnánk, nem pedig az, hogy hogyan tudnánk aznap kihozni magunkból a maximumot. Nem is szeretnénk arra kérni, hogy kelj egy órával előbb azért, hogy makulátlan külsőt varázsolj magadnak, viszont egy- két hasznos tippel szeretnénk ellátni, amitől jobban érezheted magad a bőrödben. Igen, még akkor is, ha hajnalban kell kelned.

Gondoskodj magadról előre! Kép forrása: apartmenttherapy.com

Hát nem szuper érzés, mikor reggel annak a tudatában ébredsz, hogy már ott figyel a vállfán az aznapi szetted? Sok terhet leveszel a válladról, ha már este megtervezed a másnapi viseletedet.

Nyilván van, amikor az időjárás, vagy pusztán a hangulatod közbeszól, de ilyenkor még mindig könnyebben tudsz korrigálni, mintha reggel, az őrült rohanásban kezded el mindezt.

Arról nem is beszélve, hogy általában ennek mindig hatalmas kupi a vége és szerintünk te sem szeretsz munka után még órákat a gardróbod rendezésével tölteni.

A másik hasznos tipp lehet, hogy a reggeli kávédat is készítsd elő már este, így egy dologgal kevesebb feladatod lesz reggel. Ráadásul így marad idő a fontos dolgokra, úgy, mint a smink elkészítése, vagy egy jó cikk elolvasása.

Vannak nők, akik kifejezetten irtóznak a sminkeléstől, viszont abban egyetérthetünk, hogy mindenkinek sokat dob a megjelenésén.

Éppen ezért érdemes magaddal vinned egy minimális sminkkészletet a munkahelyedre is, hogy bármikor megigazíthasd az elkenődött rúzst, vagy púderezd a csillogó bőrt.

Plusz, ha otthon túl sok a stressz reggel, akkor lehet érdemes lenne kipróbálnod milyen, ha a munkahelyeden készíted el a napi make-upot.

Így már biztos nem fogsz azon izgulni, hogy időben beérsz e és a tusvonalad sem néz ki majd úgy, mintha egy előző esti buli maradványa lenne.