Hegek maradtak a pattanások után? Egy trükk, amivel eltüntetheted a nyomait

Balatoni Dóra
Írta: ,
Hegek maradtak a pattanások után? Egy trükk, amivel eltüntetheted a nyomait

A pattanások nem csupán addig nehezítik meg életünket, míg kinőnek és elmúlnak, hanem utána is, ugyanis gyakran hegeket hagynak maguk után. Ez nem túl szép látvány, ezért érdemes néhány házi praktikát segítségül hívni annak érdekében, hogy minél hamar elmúljanak vagy legalább halványuljanak. Mutatjuk, melyek ezek!

Az aloe verára már évszázadokkal ezelőtt is igazi csodaszerként tekintettek. Hatékony megoldás a napégés kezelésére, de antibakteriális tulajdonságának hála számtalan betegséget, fertőzést képes gyógyítani.

Naponta kétszer bőrön alkalmazva képes a pattanások okozta hegeket elhalványítani. A benne lévő folyadék gyengéd a bőrhöz, ezért nem kell félünk az irritációtól sem.

Patikában, drogériában kapható a belőle készült gél, de ettől hatásosabb megoldás, ha tartasz otthon belőle szobanövényként. Ilyenkor csak le kell vágnod az egyik ágát és kinyomni belőle a nedvességet.

Ezzel kend be az érintett bőrfelületet, hagyd rajta 30 percig majd mosd le. Használhatod továbbá égési sérülésekre, sőt a pattanások megelőzésére is.

A citromlé alfa-hidroxisavat tartalmaz, amelyet a hegek halványítására, a gyógyulás elősegítésére és a bőr felfrissítésére használhatunk. Csak préseljük ki a citrom levét, majd kenjük be vele az érintett területet.

Amennyiben érzékeny a bőrünk, akkor mindenképp hígítsuk vízzel, hogy elkerüljük az irritációt.

Ha megszáradt a bőrünkön, mossuk meg vízzel, majd használjunk hidratálókrémet. Ismételjük meg az eljárást kétszer-háromszor egy héten. Arra ügyelj, hogy nyílt sebnél soha ne használd!