Hasznosítsd újra és tündökölj vele! A sminktermékek második élete

Bukor Ágnes
Írta: ,

Jártatok már úgy, hogy nem volt nálatok egy nélkülözhetetlen sminktermék? Pedig adódhat olyan s.o.s. helyzet, amikor igazán kellene a „jó öreg” tusvonal a szemhéjunkra. Most elárulok néhány olyan trükköt, amit alkalmazva bármelyik termék gyorssegély lehet a feledékenységre. 

Szempillaspirálból szemhéjtus és szemöldökfesték

Gondolom, veletek is már előfordult, hogy a barátnőd kölcsönkérte a szemhéjtust, ám aznap mégis ragaszkodni szeretnétek a kis cicavonalatokhoz. Aggodalomra semmi ok, keressétek elő a ferde ecsetet, majd vigyetek fel a spirál festék anyagából az ecsetre, és húzzátok meg azzal a tusvonalat. Lehet, hogy nem ezzel a technikával lesz a legtartósabb vonalatok, de amíg vissza nem kerül a kedvenc szemhéjtusotok, addig a célnak megfelel.

22.cikk-multifunkciós sminkszerek- szempillaspirál->tus, szemöldök

Ha sötét a hajad színe, akkor a szempillaspirált a szemöldököd színének megerősítésére is használhatod. Bár itt vigyázz, nehogy nagyon túl lőj a célon, és erősre fesd a szemöldököd.

Korrektorból szemhéjbázis

22.cikk-multifunkciós sminkszerek- korrektorból->szemhéjbázis

A táskád mélyén lapul egy korrektor, de a szemhéjbázisodat otthon hagytad a nagy felfordulás közepette, viszont barátnőd szülinapi bulijára extra tartós sminket kell elkészítened? Ne aggódj! Ilyenkor jön jól a korrektor! Először vidd fel a megtisztított szemhéjadra az anyagot, majd dolgozd bele a szemhéjport. Ebben a helyzetben tehát a jól bevált, és a karikáinkat remekül eltüntető korrektorunk tökéletesen helyettesíteni tudja a szemhéjbázist.

Szemhéjfestékből pirosító, szemöldökfesték

22.cikk-multifunkciós sminkszerek- szemhéjfesték->arcpír, szemöldök por

A szemhéjfesték a leguniverzálisabb sminktermék, amit ismerek. Lehet pirosításra, vagy akár árnyékolásra is használni. Előző cikkemben írtam már róla, hogy én a szemöldökfestéshez is matt barna szemhéjfestéket használok. Ráadásul még vizes ecsettel is belenyúlhatunk a porba, ezzel egy újabb tulajdonságát kihasználva. És még el nem felejtem, ha ugyanolyan szájfényt szeretnétek felvinni az ajkatokra, mint a szemhéjporotok, akkor kotyvasszatok össze egy kevés kikapart port és színtelen szájfényt. 

Rúzsból pirosító

22.cikk-multifunkciós sminkszerek- rúzs->pirosító

Kend a rúzsod az arcodra. De tényleg! Óvatos, pötyögtető mozdulatokkal vidd fel az anyagot az almácskáidra, figyelve arra, nehogy foltosan hagyd a rúzst az arcodon. Akinek pattanásos a bőre, annak nem ajánlott ezt a trükköt alkalmazni, mert a rúzs sajnos még inkább eltömíti a pórusokat.

Szatén porból highlighter

22.cikk-multifunkciós sminkszerek- korrektorból->szemhéjbázis

 

Ha egy kis csillogást szeretnél az arcodra, de nincs kéznél a highlighter-ed, akkor egy nagy púderecset segítségével vidd fel a port az arcod azon pontjaira, ahol némi csillogást szeretnél. A szaténport bátran belekeverheted a szájfényedbe is, meglásd, micsoda gyönyörűség áll elő.

Krémes pirosítóból ajakbalzsam

22.cikk-multifunkciós sminkszerek- krémes pirosító-ajakbalzsam

Észrevetted, hogy a málnás ajakbalzsamod helyett a krémes pirosítodat tetted be a neszeszeredbe? Semmi pánik, mert ilyen esetben ezzel is bekenheted a szádat. Persze ne várd azt, hogy tökéletesen fogja regenerálni a kiszáradt ajkaidat, de legalább ápoltabb érzetet kelt az anyag az ajkaidon.

Némi kreativitás, és máris át tudjuk hidalni az esetleges hiányosságokat.