Ha gyorsan el szeretnéd tüntetni a sírás nyomait - Bevált módszerek

Szendrey Adrienn
Írta: ,

Minden nőnek volt már olyan mélypontja az életében, amit egy egész napos sírással pecsételt meg. Az órák múlásával és a könnyek gyarapodásával aztán sokan ráeszmélnek, mit is kellene tenni: újult erővel nekilátni a feladatnak, mégpedig úgy, hogy ne látszódjon, minderre egynapos pityergéssel döbbentünk rá. Hogyan tudod eltüntetni a sírás nyomait?

Nem véletlen, hogy a zúzódásokat és a megduzzadt csípéseket borogatni kell: a hideg segít csökkenteni a püffedtség mértékét. Ez természetesen igaz a sírástól duzzadt szemekre is. Először moss alaposan hideg vízzel arcot, majd ha nem igazán látsz változást, vesd be a jégkockát.

De csak óvatosan, mindenképpen csomagold be egy vékony anyagba a jeget, nehogy megfagyaszd a bőrödet. Gyengéden dörzsöld vele át a szemkörnyékedet és meglátod, a duzzanat máris kisebb lesz.

Teapakolás Kép forrása: puhhha/depositphotos.com

A tea nem csak akkor lehet hatásos, amikor idegnyugtatás végett elkortyolgatsz egy jó nagy bögrével. Két elhasznált filtert tegyél be a mélyhűtőbe néhány percre, majd ha alaposan lehűltek, tedd őket a csukott szemeidre.

Hasonlóan hatékony lehet a teás borogatás is. Ebben az esetben kör alakú lapvattákat nyomkodj a lehűtött teába, majd helyezd őket a szemeidre.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató