Ha gyorsan el szeretnéd tüntetni a sírás nyomait – Bevált módszerek

Ha gyorsan el szeretnéd tüntetni a sírás nyomait – Bevált módszerek

Címlap / Stílus / Arc / Ha gyorsan el szeretnéd tüntetni a sírás nyomait – Bevált módszerek

Minden nőnek volt már olyan mélypontja az életében, amit egy egész napos sírással pecsételt meg. Az órák múlásával és a könnyek gyarapodásával aztán sokan ráeszmélnek, mit is kellene tenni: újult erővel nekilátni a feladatnak, mégpedig úgy, hogy ne látszódjon, minderre egynapos pityergéssel döbbentünk rá. Hogyan tudod eltüntetni a sírás nyomait?

A hideg csodákat tesz

Nem véletlen, hogy a zúzódásokat és a megduzzadt csípéseket borogatni kell: a hideg segít csökkenteni a püffedtség mértékét. Ez természetesen igaz a sírástól duzzadt szemekre is. Először moss alaposan hideg vízzel arcot, majd ha nem igazán látsz változást, vesd be a jégkockát.

De csak óvatosan, mindenképpen csomagold be egy vékony anyagba a jeget, nehogy megfagyaszd a bőrödet. Gyengéden dörzsöld vele át a szemkörnyékedet és meglátod, a duzzanat máris kisebb lesz.

Teapakolás

A tea nem csak akkor lehet hatásos, amikor idegnyugtatás végett elkortyolgatsz egy jó nagy bögrével. Két elhasznált filtert tegyél be a mélyhűtőbe néhány percre, majd ha alaposan lehűltek, tedd őket a csukott szemeidre.

Hasonlóan hatékony lehet a teás borogatás is. Ebben az esetben kör alakú lapvattákat nyomkodj a lehűtött teába, majd helyezd őket a szemeidre.

Ödéma ellen

Ha nem csupán a „szokásos” sírás tüneteit fedezed fel magadon, hanem úgy tűnik, hogy alig látsz ki a duzzanatok mögül, akkor arra kell törekedned, hogy a felhalmozódott folyadékot eltüntesd. Erre remek lehet a sós oldat, ami szó szerint elszívja a felesleges vizet a területről.

Egy ujjnyi vizet tegyél a pohárba és oldj fel benne egy evőkanál sót. Áztass bele vattakorongot, helyezd a szemeidre, majd pihenj le.

 

Tarts otthon szemkörnyék ápolót!

A szemkörnyék ápoló természetesen nem csak akkor hasznos, amikor átsírtad az éjszakát, de ekkor mindenképpen jó szolgálatot tehet. Kifejezetten a szem érzékeny bőrére fejlesztették ki ezeket a termékeket, tehát frissítik, táplálják a bőrt, valamint megtöltik energiával.

A jeges, vagy éppen a teás, sós kezelés után mindenképpen jó, ha ilyen termékkel ápolod szemkörnyéked bőrét.

Az alvás erre nem jó

Az alvás megnyugtatja a testet és a lelket, viszont a szemeidnek nem sokat segít, ha mindennemű kezelés nélkül dőlsz le pihenni. A kisírt szemek reggelre még sokkal nagyobbnak tűnnek, mint este.

Éppen ezért célszerű – ha másra nincs is energiád – legalább hideg vízzel alaposan átmosni őket elalvás előtt.

A leghatékonyabb eszköz

Ha mégis maradt némi duzzanat a szemeid környékén, reggel jön a nők legcsodásabb eszköze, mégpedig a smink. Ezzel tökéletesen tudod palástolni azt, amit a házi praktikákkal esetleg nem sikerült. A hidratáló krém alkalmazása után kenj világos árnyalatú alapozót a szemeid köré, ha szükséges, vesd be a korrektort is.

Feltétlenül varázsolj magadnak hatalmas szempillákat, hiszen ezek optikailag nagyítják a szemet. És ne maradjon el a szemhéjfesték se, amivel ugyancsak rengeteget segíthetsz a helyzeten.

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!