5 gyakori sminkhiba, és ahogyan elkerülheted őket

Szőke Angéla
Írta: ,

Imádok makeup tutorial videókat nézni, egyszerűen lenyűgöz, hogy egy profi sminkes milyen mértékben képes átváltoztatni az arcát. Ugyan mára beletörődtem, hogy sosem leszek olyan ügyes, mint azok, akik napi nyolc órában magukat sminkelik és ebből élnek, de a kezdeti bénázások után már eljutottam legalább arra a szintre, hogy a sminkem nem nevetségessé tesz, hanem kihangsúlyozza arcom előnyeit. Nézzük, mi az az öt tipikus sminkbaki, amit mindenki elkövet, és hogyan lehet elkerülni őket!

Egy újabb szépségkellék, amit a lányok hajlamosak túltolni. Emlékszem, amikor bejött a bronzer-őrület, sápadt, fehér bőrű lányként ujjongtam és azt hittem, ezzel örökre megúszom a téli szoláriumozást.

Hetekig hordtam úgy, hogy az egész arcom bevontam vele, majd az egyik barátnőm felvilágosított, hogy a bronzert nem púder helyett használjuk...

Ő mutatta meg – amit azóta már a beauty vloggerek videóiból is ellestem –, hogy csak a homlokunk tetején alkalmazzuk a hajvonalnál, illetve arcunk oldalán, egy „hármast” formázva.

Így kellő színt adunk arcunknak, mégsem lesz természetellenes a hatás.

Míg régen a hajszálvékony szemöldök volt a divat, ma már minél dúsabb, annál jobb. Éppen ezért könnyű túlzásba vinni a vastagítást.

Egy olyan szőke lányon, akinek alapjáraton vékony, ritka és világos a szemöldöke, sosem fog jól mutatni egy sötétbarna – pláne fekete –, vastag szemöldök.

Ha pedig eredetileg nincs hangsúlyos ív a szemöldöködben, idegenül fog hatni az arcodon, ha nagyon sarkosra rajzolod meg.

A legszerencsésebb mindig az eredeti szemöldök vonalát követni és azt kiemelni.

Fogj egy barna szemöldökceruzát és kis mozdulatokkal, finom vonalakat húzva rajzold meg az ívet, majd ecsettel és szemhéjpúderrel töltsd ki.