5 gyakori hiba, amit mindenki elkövet sminkelés közben

Írta: ,

Biztosan neked is kialakult már a bevált sminkrutinod, amit a mindennapokban alkalmazol. De gondoltál már arra, hogy esetleg valami rosszul rögzült az évek során vagy a trendek haladták meg a pár éve még korszerűnek számító technikát? Most összegyűjtöttem azt az 5 tipikus sminkelési hibát, amivel a legtöbbször találkozom, hogy ezután könnyedén kivédhesd őket!

A bőrszínednek nem megfelelő alapozó

Nagyon sokszor veszem észre, hogy a lányok az alapozó kiválasztásánál a kézfejükön próbálják ki a színt. Ez azért nagy probléma, mert a kézfejen a bőr nem csak minőségben, de színben is eltér az arcbőrtől az emberek többségénél.

A legjobb módszer ezért, ha a kiválasztásnál a nyakadra vagy az állcsontodra kened az alapozó színt, és azzal megegyező árnyalatot próbálsz keresni. A nyakat egyébként azért is ajánlom különösen, mert ha ehhez passzol az alapozód, akkor sosem lesz olyan problémád, hogy a testednél sötétebbnek vagy világosabbnak tűnik az arcod.

Fényes pirosítás

A fényes pirosító régen nagy divat volt, és sajnos még mindig elég sokszor találkozom vele, pedig van egy sokkal szebb és praktikusabb megoldás arra, hogy az arcodnak egészséges csillogást adj.

A kicsi selyemfényt tartalmazó pirosítókkal persze semmi gond nincs, de sajnos a tapasztalataim szerint kevés ilyet találni, a túl fényes verzióktól viszont az arcbőr könnyen zsírosnak tűnhet.

Ezért válassz inkább matt színű pirosítót, és vegyél mellé egy highlightert (arcfény). Ez utóbbit az arccsontodra kell felvinni, hogy szépen kiemeld!