Készíts magadnak tökéletes füstös szemsminket: útmutató lépésről lépésre, pár perc alatt

Zabolai Margit
Írta: ,
Készíts magadnak tökéletes füstös szemsminket: útmutató lépésről lépésre, pár perc alatt

A füstös szem soha nem megy ki a divatból, és ahogyan egy drámai szilveszteri sminknek, úgy egy laza nyári buli makeup-jának is remek alapja lehet. Az elkészítése csak elsőre tűnik bonyolultnak, ha egyszer ráéreztél az ízére, már bármikor pillanatok alatt feldobhatod a szexis és titokzatos szemfestéket.

Első lépés: készítsd el az alapokat!

Ha kiválasztottad a megfelelő stílust, akkor készítsd el a sminked alapját. Tedd fel az alapozót és a pirosítót, a szem környékére pedig könnyű korrektor kerüljön, hogy teljesen eltüntesd a karikákat, elvégre ide fogod terelni a figyelmet.

A szád színezésére mindenképpen csak valamilyen könnyű, természetes árnyalatot válassz, mert ha ez is drámai hatású, akkor a smink könnyen túl erőssé, közönségessé válhat.

A füstös szemek megfestéséhez legalább két, de inkább három harmonizáló színre és egy sötétebb szemceruzára lesz szükséged. A klasszikus füstös smink szürke és sötét szürke színekből készül, fekete szemceruzával, de természetesen játszhatsz más színekkel, akár zölddel vagy kékkel is, ebben az esetben a szemceruza árnyalata is ehhez igazodjon.

Második lépés: a világos szín felvitele

Válaszd ki a legvilágosabb árnyalatot, amivel dolgozni szeretnél.

Jó, ha ez valamilyen fényesebb, gyöngyház árnyalat, mert ez üdébbé teszi a tekintetedet, majd vidd fel a szemhéjadra, egészen a szemöldökcsontig.

Oszlasd el egyenletesen, hogy sehol ne legyen foltos.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba