Modern füstös smink percek alatt – lépésről lépésre

Modern füstös smink percek alatt – lépésről lépésre

Címlap / Stílus / Arc / Modern füstös smink percek alatt – lépésről lépésre

Ebben a cikkben egy gyors, pár termékből elkészíthető füstös szem lépéseit mutatom meg nektek. Én biztosan ezt készítem el magamnak a nyár utolsó bulizós estéin, remélem ti is kedvet kaptok és kipróbáljátok. Nekem a lángoló, meleg, nyári színek a kedvenceim (kék és zöld szemszínhez különösen ajánlom), de ezek bármilyen más árnyalattal helyettesíthetőek, ízlés szerint. Az a fontos, hogy legyen egy sötét tónusú- és egy világosabb, fényes textúrájú szemhéjpúderetek. A forma, amit majd rajtam láttok, leginkább közel ülő szemű lányoknak fog jól állni, de minden szemformához lehet előnyösen alakítani.

Ha személyre szóló tanácsra vágytok, keressetek bátran: Facebook, instagram: julcsakardos

1. lépés: vízálló bázis

Minden cikkemben hangsúlyozom, hogy mennyire fontos a szemhéjbázis használata, de ez nyáron, hőségben még elengedhetetlenebb. Teljesen tiszta bőrre kell felvinni, tehát fontos, hogy szemkörnyékápoló krémet se használjatok alá (inkább éjszaka hidratáljatok).

Bázisból sokféle szín kapható, én egy fényes sötétbarnával kezdem a sminket, ujjbeggyel felviszem az egész mozgó szemhéjamra. Az alsó képen láthatjátok, hogy pont addig viszem fel, hogy nyitott állapotban a mélyítő ív alatt maradjon a szín.

Az alsó pillatőben már nem lenne kényelmes az ujjamat használni, ezért váltok egy kicsi, pontban végződő ecsetre.

Mivel közel ülő szemeim vannak, ezért a belső szemzugot nem festem sötétre, de mandula vágású, vagy távol ülű szeműek vigyék be a sötét árnyalatot bátran.

Ezt használtam: MAC – Paint pot – Constructivist

2. lépés: szemceruza az alsó- és felső vízvonalba

Második lépésként egy sötét, krémes ceruzát veszek elő (nem kell feltétlenül feketének lennie, egy sötétbarna vagy bordó árnyalat sokkal izgalmasabb), amivel kifestem a felső és az alsó vízvonalamat is.

Az alsó rész kínzásához jobban hozzó vagyunk szokva, a felső szekciónál én is szenvedek egy picit minden alkalommal, de ígérem megéri.

A ceruza kiválasztásánál figyeljetek rá, hogy krémes legyen (könnyen siklik, nem kell erősen nyomni ahhoz, hogy fogjon), de tartósra száradjon, különben pár óra után le fog mászni.

Az én kedvencem: MAC – Technakohl liner – Raisinette

3. lépés: Élénk, fényes satírozó szín

Elérkeztünk a legjobb részhez: elő a vibráló, metál fényű szemhéjpúderekkel. Én kezdő sminkes korom óta szerelmes vagyok ebbe az árnyalatba (MAC – Eyeshadow – Coppering), hihetetlen mennyire feldobja a sötétbarna alapot.

Használhattok hidegebb fukszia, olivás, vagy akár királykék árnyalatot is, viszont a könnyű satírozhatóság érdekében mindenképpen fényes textúrát. Sokszor írtam már az ecsetek fontosságáról, most is szeretném kiemelni, hogy a szép, foltmentes satír titka a laza szövésű, gömbölyű fejű ecset, amit a felső képen láthattok.

Az ecsetet a külső szemzug felett, pontosan a mélyítő ívben helyezem le először, majd finom, söprögető mozdulatokkal haladok befelé. Nem probléma, ha a sötétbarna bázist nem sikerült szép átmenetesen felvinni, a fényes púder el fogja tüntetni az apró hibkat.

Semmiképp ne menjetek közel a pillatőhöz, mert a fényes púder kivilágosítja a sötétbarna részt, ami azt jelenti, hogy lőttek a füstös átmenetnek.

Maradjatok szigorúan a mélyítő ívben és hagyjátok, hogy az ecset tegye a dolgát.

Az alsó pillatőben ismét a hegyesebb fejű ecsetre váltok és a sötétbarna vékony vonal alá viszem fel a második színt.

Fontos hogy a külső szemzugnál szép kereken találkozzon az alsó és a felső satír.

4. lépés: Szempillaspirál bőségesen

Természetesen a szempillaspirál nem maradhat el, nyugodtan pakoljátok fel több rétegben.

Sokan szenvedünk nyáron amiatt, hogy még a vízállónak kikiáltott termékek is elkenődnek, ezért íme pár alternatíva, ami nálam átment minden rostán: Too Faced – Better Than Sex Waterproof Mascara, MAC – Extended Play Lash Mascara, Dior – Diorshow Waterproof Mascara, L’Oreal – Voluminous Million Lashes Waterproof

5. lépés: korrektor a karikákra és a forma tökéletesítésére

Az előző képeken láthattátok, hogy csak a szemöldökömet rajzoltam meg a szemsmink előtt, korrektor nem volt a karikáimon. Szeretem először elkészíteni a füstös satírt, kitakarítani az esetlegesen lehullott púdert, és csak a végén felvinni a korrektort, amivel a formát is tudom még alakítani.

A legtöbb korrektort a belső, orr melletti részre rakom, hiszen itt a legmélyebb a karika és a színe is itt a legsötétebb. A külső részen már csak akkor használom az ecsetet, amikor kevés anyag maradt rajta.

Az alsó képen látszik, hogy élesen meghúzom vele a satír alját, így alakul ki a határozott cicás ív.

Mivel optikailag távolítani szeretném a szemeimet egymástól, ezért szélesen kisatírozom a színeket, de ez nem kötelező. Lehet ez a forma kerekebb, laposabb, vagy akár az orrnyereg felé nyújtott egy távol ülő szempár esetében.

6. lépés: highlight a belső szemzugba

Ha már az egész világ highlighter lázban ég, miért ne tegyünk egy kis fényt a belső szemzugba.

Akár a gyűrűsujjammal is felvihetném a fényes púdert, de nekem kényelmesebb egy apró fejű ecsettel, ami szépen illeszkedik az előre kihagyott “V” alakú formába.

Érdemes a széleket kicsit eldolgozni, különben a szépséges highlight helyett természetellenes pacát kapunk.

Íme a kész smink

Mivel a szemsmink hangsúlyos és színes, ezért az arc többi részét meghagytam természetes hatásúnak. Vékony alapozó, pici árnyékolás és áttetsző ajakápoló. Ennyi az egész. 

Alig várom, hogy lássam az általatok készített verziókat. Ha postoljátok a végeredményt, használjátok instán a #biensmink hashtaget.

Mindent bele, ragyogjatok csajok!

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!