Modern füstös smink percek alatt - útmutató lépésről lépésre

Kardos Julia
Írta: ,
Modern füstös smink percek alatt - útmutató lépésről lépésre

Ebben a cikkben egy gyors, pár termékből elkészíthető füstös szem lépéseit mutatom meg nektek. Én biztosan ezt készítem el magamnak a nyár utolsó bulizós estéin, remélem ti is kedvet kaptok és kipróbáljátok. Nekem a lángoló, meleg, nyári színek a kedvenceim (kék és zöld szemszínhez különösen ajánlom), de ezek bármilyen más árnyalattal helyettesíthetőek, ízlés szerint. Az a fontos, hogy legyen egy sötét tónusú- és egy világosabb, fényes textúrájú szemhéjpúderetek. A forma, amit majd rajtam láttok, leginkább közel ülő szemű lányoknak fog jól állni, de minden szemformához lehet előnyösen alakítani.

Ha személyre szóló tanácsra vágytok, keressetek bátran: Facebook, instagram: julcsakardos

1. lépés: vízálló bázis

Minden cikkemben hangsúlyozom, hogy mennyire fontos a szemhéjbázis használata, de ez nyáron, hőségben még elengedhetetlenebb. Teljesen tiszta bőrre kell felvinni, tehát fontos, hogy szemkörnyékápoló krémet se használjatok alá (inkább éjszaka hidratáljatok).

Bázisból sokféle szín kapható, én egy fényes sötétbarnával kezdem a sminket, ujjbeggyel felviszem az egész mozgó szemhéjamra. Az alsó képen láthatjátok, hogy pont addig viszem fel, hogy nyitott állapotban a mélyítő ív alatt maradjon a szín.

Az alsó pillatőben már nem lenne kényelmes az ujjamat használni, ezért váltok egy kicsi, pontban végződő ecsetre.

Mivel közel ülő szemeim vannak, ezért a belső szemzugot nem festem sötétre, de mandula vágású, vagy távol ülű szeműek vigyék be a sötét árnyalatot bátran.

Ezt használtam: MAC - Paint pot - Constructivist

2. lépés: szemceruza az alsó- és felső vízvonalba

Második lépésként egy sötét, krémes ceruzát veszek elő (nem kell feltétlenül feketének lennie, egy sötétbarna vagy bordó árnyalat sokkal izgalmasabb), amivel kifestem a felső és az alsó vízvonalamat is.

Az alsó rész kínzásához jobban hozzó vagyunk szokva, a felső szekciónál én is szenvedek egy picit minden alkalommal, de ígérem megéri.

A ceruza kiválasztásánál figyeljetek rá, hogy krémes legyen (könnyen siklik, nem kell erősen nyomni ahhoz, hogy fogjon), de tartósra száradjon, különben pár óra után le fog mászni.

Az én kedvencem: MAC - Technakohl liner - Raisinette

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!