4 fontos szépségtermék, amit otthon is jó, ha viselsz

Nagy Niki
Írta: ,

Ha hosszabb időt otthon kell töltenünk, mint most, a házi karantén idején, hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy ápoljuk, tisztítsuk, kényeztessük az arcbőrünket. Sokan ilyenkor egyáltalán nem viselnek sminket, ami magában kicsit sem baj, nem szabad azonban elfeledkezni arról, hogy a bőrt így is segíteni kell a regenerálódásban akkor is, ha nem kened minden nap sminkkel.

A mindennapos smink, ha nem megfelelő minőségű termékeket használsz, vagy nem jól mosod le nap végén azt, amit az arcodra kentél, nagyon megviselheti a bőrödet. Éppen ezért lehet, hogy lényeges javulást is érzékelsz akkor, ha pár napig, egy-két hétig egyáltalán nem sminkelsz: a bőröd fellélegzik, végre nincs rajta annyi vegyszer, és nem alszol félig lemosott alapozóval és elkenődött szempillaspirállal a szemed alatt.

Ez a szépség azonban csak átmeneti, ha nem kezdesz vele valamit, és nem támogatod, hogy ugyanilyen szép maradjon.

Lehet, hogy az első ötleted kapásból annyi, hogy csak egyszerűen nem kensz rá semmit, ez viszont egyáltalán nem lesz elég. Sanszos ugyanis, hogy még lakáson belül is felveszi a szennyeződéseket a bőröd, ráadásul napsütés is érheti, ami ablakon keresztül is ugyanúgy károsítja, mintha kifeküdnél napozni. Ezért összegyűjtöttük azt a négy fontos szépségterméket, amit érdemes még akkor is viselned, ha egyébként hetekig ki sem teszed a lábadat a karanténból.

Azt már valószínűleg tudod, hogy a napvédő létfontosságú a bőröd számára, ha kimész az utcára – az a legjobb, ha még a téli hónapokban is hordod, ugyanis ekkor is éri napfény az arcodat.

Csakhogy nem lélegezhetsz fel akkor sem, ha otthon maradsz, és onnan dolgozol vagy tanulsz, ugyanis a lakást is éri napfény, sőt, sokszor közvetlenül is – gondolj bele, hányszor tűz be az ablakon a szép tavaszi napsugár!

Ilyenkor a bőrödnek teljesen mindegy, hogy éppen kinn napozol, vagy otthon üldögélsz, a lényeg akkor is az, hogy napsütés éri.

Ezért otthon is minden reggel kend fel az SPF-edet, vagy az azt tartalmazó hidratálókrémedet.

A fényvédelem mellett a hidratálás a másik legfontosabb lépése az arcápolásodnak, és annak is kell maradnia akkor is, ha egyébként nem mosod halálra a bőrödet mindenféle lemosóval és tonikkal, mert nincs is mit letisztítanod rajta.

A hidratálás akkor is fontos, ha egész nap bent ülsz, és főleg muszáj, ha gép előtt vagy több órán keresztül.

Persze vizet is igyál rendesen, de a lényeg az, hogy kívülről is hidratáld a bőröd akkor is, ha meg sem mozdulsz egész nap.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba