Fontos szempontok az alapozód vásárolásánál és használatánál

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az alapozó a sminkünk egyik legfontosabb része. Ha sikerül jól kiválasztanod és megfelelően használnod, akkor egy szempillaspirál társaságában is már csodálatos megjelenést varázsolhatsz magadnak. Ellenkező esetben totálisan elronthatod a sminkedet, és a legkevésbé sem leszel vonzó. Lássuk, milyen tévhitek övezik az alapozó használatot, és mi mindent kell tudnod róla!

„Alapozóra nincs szükségünk” Kép forrása: behance.net

Csak azok gondolják így, akik nem találták meg az ideális terméket. Tény, egy rossz alapozó könnyen kelthet maszkhatást, művivé teheti a megjelenésedet és az emberek azt feltételezhetik rólad, hogy egyáltalán nem vagy szép, ha ennyi sminkre van szükséged.

Ezzel szemben, a mai modern alapozók gyakorlatilag láthatatlanok, feltéve, hogy szánsz rájuk pénzt, és elsajátítod a felvitelükhöz szükséges ismereteket.

Ezek az új alapozók már hidratálnak, UV-szűrővel védik a bőrt, és vásárolhatsz belőlük vegán, 100%-ban természetes, vagy éppen extra érzékeny bőrre készültet is. Ha mindehhez hozzávesszük a tényt, hogy segítségükkel elrejtheted a bőrhibákat, a karikákat, egyszóval sokkal egységesebb arcbőrt varázsolhatsz magadnak, akkor az említett kijelentés máris megbukott.

Rossz alapozót sokkal könnyebb venni, mint jót, ezért leginkább a vásárlás során bukik, vagy áll minden. Sose vegyél azért alapozót, mert a barátnődnek, a kedvenc vloggerednek bejött!

A márkát még csak-csak megjegyezheted, de ha nem teljesen ugyanolyan a bőrötök, akkor könnyen csalódhatsz.

Számít a bőrtípus, hogy vannak-e szeplőid, pattanásaid, pirosas foltok a bőrödön, vagy éppen milyen árnyalata van az arcodnak.

Apropó, árnyalat! Eszedbe se jusson próba nélkül alapozót venni! Sajnos nem elég az sem, ha a drogériában teszteled, ki kell menned vele a természetes fényre, és lehetőleg viselned is kell néhány órát, hogy megfigyelhesd a tartósságát, vagy éppen azt, miként idomul a bőrödhöz.

Jól látod, ez nem pár perces művelet, de a jó hír az, hogy alapozó típust akár évekre is választhatsz magadnak – tehát csak az első vásárlás hosszadalmas.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!