Fogfehérítés otthon: rúzs árnyalatok, amelyektől sokkal fehérebbnek tűnnek a fogaid

Nagy Rebeka
Írta: , Frissítve:
Fogfehérítés otthon: rúzs árnyalatok, amelyektől sokkal fehérebbnek tűnnek a fogaid

Biztosan te is észrevetted már, hogy bizonyos rúzsok sokkal fehérebbnek mutatják a fogaidat, míg mások épp a hibákra és a sárgásabb foltokra irányítják a figyelmet. Ahhoz, hogy a kettő között te is mindig meglásd a különbséget, összegyűjtöttem pár példát és néhány tippet neked!

Világos rózsaszín

A rózsaszín rúzsokra azt szokták mondani, hogy sárgítják a fogakat. Ez az állítás viszont csak részben igaz, hiszen sok függ a rózsaszín tónusától is, azaz hogy hidegebb, vagy melegebb árnyalatot választasz.

Általános szabály, hogy legtöbb esetben a hidegebb árnyalatú rúzsok azok, amelyek fehérítik a fogaidat, viszont a rózsaszínnél épp a melegebb árnyalatok a nyerők!

Ahogy a képen is látszik, az első, világosabb szín egy hideg árnyalat, ami kiemeli, sőt még sárgásabbnak is mutatja a fogakat. A második szín viszont egy melegebb, nem túl élénk rózsaszín, ami sokkal előnyösebb hatást kelt.

  • Fent: Sleek Matte Me Petal

  • Lent: MAC Matte Please Me

A piros árnyalatai

A piros rúzsoknál különösen fontos, hogy milyen tónust használsz, mert nagyon mellé lehet lőni egy-két árnyalattal. Ami fontos, hogy olyat válassz, amiben van egy kis kékes, hidegebb hatás (szerencsére elég könnyű ilyet találni).

A második képen is egy ilyen kékes árnyalatú rúzst használtam, ami csodásan kiemeli a fogak fehérségét, látod?

Az első képen viselt rúzs viszont narancsos piros: ez az a szín, ami a legjobban kiemeli, ha kicsit sárgás a fogad, és csak vakítóan fehér fogúaknak áll jól.

  • Fent: Flormar Deluxe Cashmere Lipstick DC22

  • Lent: MAC Matte Ruby Woo