5+1 féltve őrzött trükk, amit most elleshetsz a sminkesektől

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
5+1 féltve őrzött trükk, amit most elleshetsz a sminkesektől

Pár hónappal ezelőtt írtam egy sminkes trükkökről szóló cikket, amit rengetegen elolvastatok (tényleg, szinte felfoghatatlanul sokan), sőt jó pár személyes levelet és kérdést is kaptam tőletek a megjelenés után. Éppen ezért úgy döntöttem, most megosztok veletek pár újabb fortélyt. Remélem, ezeket is annyira szeretni fogjátok, mint az előzőeket! :)

Szempillaspirál 2.0

Ha a szempillaspirálod már a végét járja (vagyis még van benne festék, de már nem az igazi, mikor felkened), akkor itt egy szuper módszer, hogy újjá varázsold!

Nem is kell hozzá más, csak a kedvenc sminklemosód, amiből elég pár cseppet a szempillaspirálod tubusába töltened, majd összerázni – a folyadék fellazítja a spirál kicsit már megszáradt állagát és olyan lesz, mint új korában.

Rúzs mattítás zsebkendővel és púderrel

A matt rúzs nagy divat, de nem csak ezért szeretjük, hanem azért is, mert sokkal tartósabb a fényes verzióknál. De mit szólnál hozzá, ha azt mondanám, hogy bármelyik rúzsodat bemattíthatod, csak egy zsebkendőre és némi porpúderre van szükséged hozzá?

Ehhez a feltett, sima rúzsodra rakj egy zsebkendőt (ne nyomd rá, csak óvatosan érintsd oda), majd egy púderecsetre tegyél porpúdert, és a zsebkendőn keresztül púderezd át az egész szádat. 

Ezután húzd le a zsebkendőt és gyönyörködj a matt hatásban (ha még intenzívebben mattítanál, a folyamatot egymás után többször is megismételheted). Azt persze fontos tudnod, hogy tökéletesen matt sosem lesz a végeredmény, hiszen a rúzs eredeti textúrája nem változott – inkább afféle „soft matte” hatásra számíts.

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!