Felnőttként is pattanásokkal küzdesz? Ez lehet az oka

Balatoni Dóra
Írta: ,

A pattanások rengeteg tinédzser életét nehezítik meg. Ilyenkor sokakat azzal biztatnak, hogy pár év és elmúlik ez a kellemetlenség. De mi történik akkor, ha a pattanások még felnőttként is jelen vannak életünkben? Számtalan olyan tényező hozzájárulhat a kialakulásukhoz, amelyről talán nem is sejtesz. Hogy melyek ezek, máris eláruljuk!

A reggeli kávéd Kép forrása: whitenoten.tumblr.com

Nem a kávéban lévő koffeinnel van a probléma ezúttal, hanem a tejjel, amit hozzáadsz.

Jó, ha tudod, hogy egy 2005-ös tanulmány szerint, amit a Harvard Egyetem kutatói végeztek, a sovány tej fogyasztása előidézheti a pattanások kialakulását.

Szerencsére ez többnyire nem igaz a sajtra és a joghurtra, így ezeket bátran fogyaszthatod. Ha a te esetedben is a tej okozza a problémát, próbáld ki például a mandulatejet a kávét.

Az edzés utáni turmixod Kép forrása: luluthebaker.com

Alapvetően nem a turmixokkal van a baj szerencsére, hanem a fehérjeporral, amit sokan beletesznek edzés után az italukba, hogy elősegítse az izomzat növekedését.

Brazil kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a smoothie-khoz adott protein növelheti a pattanások kialakulásának esélyét.

Éppen ezért azt javasolják, ha pattanásokkal küzdesz, inkább kerüld ezt el és helyette fogyassz egyéb, fehérjében gazdag természetes élelmiszereket.