Fehérít, ránctalanít és még a fogyásban is segít – így használd a citromot!

Boros Mariann
Írta: ,

Biztosan te is ezerszer hallottad már, hogy a citrom értékes C-vitamin forrás, így nagyon egészséges, ám emellett még rengeteg jó tulajdonsága van! Például felpörgetheted vele diétát, jó hasznát veheted a takarításban, és még szépülhetsz is a citrommal – megmutatjuk, hogyan.

Kiváló szagsemlegesítő

Ugyan a citromnak nincs erős illata, a kellemetlen szagok semlegesítésében hasznodra lehet, legyen szó a hűtőről vagy egy vágódeszkáról, melybe beivódott a rajta szeletelt étel illata – például a vörös- vagy fokhagymáé.

Utóbbi esetben a deszkát alaposan dörzsöld át egy félbevágott citrommal, így amellett, hogy száműzöd a rossz szagot, fertőtleníted is az eszközt.

A hűtő esetében pedig még egyszerűbb a dolgod: csupán egy félbevágott citromot kell valamelyik polcra tenned, hogy ne kelljen többé fanyalognod, amikor kinyitod a fridzsider ajtaját. 

Vízkő ellen

A fürdőszobában is remek hasznát veheted a citromnak, hiszen az ecethez hasonlóan bevethető a makacs lerakódások ellen.

Csavard ki egy citrom levét, s keverd el néhány evőkanálnyi szódabikarbónával, majd alaposan dörzsöld át vele a problémás területeket.

Amellett, hogy eltűnik a vízkő, a citrommal kezelt felületek csillogni-villogni fognak – teszteld a csempén is.

A WC-kagylóba tömény citromlevet öntve leszámolhatsz az ott megtelepedett vízkővel és a kellemetlen szagoknak is búcsút inthetsz