Farsangi cicás smink, lépésről lépésre – Készítsd el te is!

Írta: ,

Nincs ötleted, milyen jelmezbe bújj farsangkor? Nos, a jó hír az, hogy egy ütős sminkkel még egy olyan egyszerűnek tűnő jelmezzel is kitűnhetsz a tömegből, mint amilyen a cica. Csak egy dögös fekete szett, és egy macska fül kell hozzá... Mutatom is, hogyan készítheted el!

Cicás szemforma

1/8 Cicás szemforma

A cicás smink első és egyik legfontosabb lépése a cicaszem elkészítése. Ehhez először is vigyél fel egy vékony réteg korrektort a szemhéjadra, majd a mozgó szemhéj részen dolgozz el egy kis (vagy inkább sok :)) fekete szemhéjport úgy, hogy kicsit kifelé, a külső szemzug irányába nyújtod el az alakot – ez adja majd a cicák szemét idéző szemformát. (A még élethűbb hatásért, ahogy azt már biztos kiszúrtad, a modellem macskaszemes kontaktlencsét visel – a cikk végén megtalálod, pontosan milyen fajtát választottunk.)

A következő lépés a tusvonal, amit ezúttal bátran húzhatsz kicsit vastagabbra, mint ahogy megszoktad, és a végét is hosszabbra hagyhatod! Ha pedig a belső szemzug felé is túlhúzod a vonalat – ahogy a modellemnél is láthatod –, akkor még szúrósabb lesz a tekinteted. Hidd el, ilyenkor nyugodtan túlzásba lehet esni, hiszen farsang van!:)

Sötét alapozás

2/8 Sötét alapozás

Következhet az alapozás, de persze ez sem a megszokott módon! Most ugyanis nem az a fő cél, hogy az alapozó színe harmonizáljon a bőröddel, hanem az, hogy sokkal sötétebb legyen (legalább 4-5 árnyalattal).

Ez kell ugyanis ahhoz, hogy a mindjárt következő fehér arcfestés jobban látszódjon majd!

Szóval bátran vidd fel az alapozót az egész arcbőrödre, és vigyázz, hogy a nyakadat és a füled tövét se felejtsd ki.

Mutasd a foltokat!

3/8 Mutasd a foltokat!

Most jöhetnek a kis cicás foltok, amihez fehér arcfestéket, vagy egy nagyon világos árnyalatú korrektort is használhatsz.

Kenj két nagyobb foltot a homlokodra a két szemöldököd fölé –fontos, hogy a szemöldöködet is fesd be ezzel a világos színnel, hogy egybe olvadjon a sminkkel –, majd következhet a szád környéke – vidd fel a festéket az orrod alatti résztől egészen az álladig, tojás formában. 

Ahhoz, hogy a sminked élethű legyen, ezután komoly satírozás következik! Fogj egy satírozó ecsetet vagy egy alapozó szivacsot és dolgozd el a fehér foltok széleit úgy, hogy természetesen összemosódjanak a barnás arcbőrrel. 

Készül a cicabajusz

4/8 Készül a cicabajusz

És most következhet a kedvenc részem, a cicabajusz, és a szőr elkészítése!

Amire itt szükséged lesz, az az előzőleg használt világos festék és egy tus vagy szemöldök ecset, amivel erős vonalakat húzhatsz a fehér részekbe.

Itt nincs szabály, hogy jobbról balra, vagy fentről lentre, csak az a lényeg hogy a fehér foltot borítsák be a vékony szálak és ki is álljanak belőle – így kezd igazán cicássá válni a smink.

Puha orrocska

5/8 Puha orrocska

A fekete orr elengedhetetlen részlete a cica sminknek! Én egy krémes állagú tust használtam, amit tus ecsettel vittem fel az orr „pisze” részére, azaz az aljára.

Ez így magában is már nagyon jól mutat, de ha szeretnéd még jobban feldobni a sminket, akkor egy satírozó ecsettel kicsit dolgozd el felfelé is ezt a fekete színt.

A krémes állagú tus egyébként azért jobb, mint a fekete arcfesték, mert pár perc alatt megszárad és nem kenődik el, szóval tökéletes egy éjszakába nyúló farsangi buliba!

Fontos részletek

6/8 Fontos részletek

A smink mindig az apró részletektől válik tökéletessé, következzenek most ezek!

Vedd elő ismét a fekete tust és a hozzá való ecsetet, majd húzz egy vonalat az orrodtól lefelé a szád tetejéig.

Ezután alakítsd ki a két cicás háromszöget, amit a képen is látsz: egyet-egyet a vonal alján és tetején. 

Ha készen vagy, az ecset végével apró, fekete pöttyöket is rajzolhatsz a szád feletti fehér területre!

Egy kis extra

7/8 Egy kis extra

Már majdnem kész a sminked, de ha szeretnéd még tovább turbózni, egy alsó pillasornál húzott fehér tusvonallal (és természetesen egy szexi műszempillával) megteheted.

Ugye, milyen jól néz ki?

Ezután már csak a cicás fülek és a loknik hiányoznak ahhoz, hogy teljes legyen a siker!

Felhasznált termékek

8/8 Felhasznált termékek

A cicás farsangi smink elkészítéséhez a következő termékeket használtam:

  • Fekete szemhéjpor: Naked 2 paletta, Blackout

  • Barna szemhéjfesték: Hean

  • Tus: Peggy Sage Eyeliner Noir

  • Barna alapozó: Anastasia Beverly Hills (kontúr paletta legsötétebb színe)

  • Fehér arcfesték: Kryolan Supracolor White

  • Fekete tus: L'Oréal Infallible Gel Lacquer Liner

  • Kontaktlencse: FUN LENSES ANACONDA 668