Farsangi cicás smink, lépésről lépésre – Készítsd el te is!

Nagy Rebeka
Írta: ,

Nincs ötleted, milyen jelmezbe bújj farsangkor? Nos, a jó hír az, hogy egy ütős sminkkel még egy olyan egyszerűnek tűnő jelmezzel is kitűnhetsz a tömegből, mint amilyen a cica. Csak egy dögös fekete szett, és egy macska fül kell hozzá... Mutatom is, hogyan készítheted el!

Cicás szemforma

A cicás smink első és egyik legfontosabb lépése a cicaszem elkészítése. Ehhez először is vigyél fel egy vékony réteg korrektort a szemhéjadra, majd a mozgó szemhéj részen dolgozz el egy kis (vagy inkább sok :)) fekete szemhéjport úgy, hogy kicsit kifelé, a külső szemzug irányába nyújtod el az alakot – ez adja majd a cicák szemét idéző szemformát. (A még élethűbb hatásért, ahogy azt már biztos kiszúrtad, a modellem macskaszemes kontaktlencsét visel – a cikk végén megtalálod, pontosan milyen fajtát választottunk.)

A következő lépés a tusvonal, amit ezúttal bátran húzhatsz kicsit vastagabbra, mint ahogy megszoktad, és a végét is hosszabbra hagyhatod! Ha pedig a belső szemzug felé is túlhúzod a vonalat – ahogy a modellemnél is láthatod –, akkor még szúrósabb lesz a tekinteted. Hidd el, ilyenkor nyugodtan túlzásba lehet esni, hiszen farsang van!:)

Sötét alapozás

Következhet az alapozás, de persze ez sem a megszokott módon! Most ugyanis nem az a fő cél, hogy az alapozó színe harmonizáljon a bőröddel, hanem az, hogy sokkal sötétebb legyen (legalább 4-5 árnyalattal).

Ez kell ugyanis ahhoz, hogy a mindjárt következő fehér arcfestés jobban látszódjon majd!

Szóval bátran vidd fel az alapozót az egész arcbőrödre, és vigyázz, hogy a nyakadat és a füled tövét se felejtsd ki.