Fantáziadús farsangi sminktippek

Bukor Ágnes
Írta: ,

A mostani kis írásomban elhoztam nektek néhány hasznos sminktippet arra az esetre, ha esetleg bálba vagy farsangi rendezvényre lennétek hivatalosak, de nincs semmi ötletetek, hogy milyen szerepben lehetne megjelenni, minek lehetne „beöltözni.” Ha nem szeretnétek kifejezetten mesefigurának vagy éppen egy állatfigurának beöltözni – de némi kreativitással azért fel szeretnétek dobni a sminketek, öltözéketek – akkor ez a romantikus, bronzos megjelenés lesz nálatok a befutó. 

Romantikus hercegnő

Ennél a sminknél nagy hangsúlyt fektettem a bronzos, napbarnította bőr szerepére.

Nagy sminktudást sem igényel az elkészítése, inkább a hajatokba való díszre és a ruhára kell több aprólékosságot és kreativitást fordítani.

Mielőtt hozzáláttok, vigyetek fel egy árnyalattal sötétebb alapozót a bőrötökre, majd fixáljátok azt porpúderrel.

Fessétek ki szempillaspirállal a pilláitokat, de ne sajnáljátok a festéket! Majd jöhet a bronzosítás, mind az orcákra, halántékra, majd egy picit a szemhéjatokra is tegyetek.

Az ajkatok felé is mehet a bronzosságból, aztán pedig egy lehelet színtelen szájfényt is vigyetek fel ide.

Pink királynő

A második sminkre is némileg a visszafogottság jellemző, hiszen a szemhéjra egy világos pezsgő szín került, majd erős szempillaspirálozás követi azt.

A szépen lealapozott bőr itt is alapvető jelentőségű, amit egy transzparens porpúderrel fixáljatok.

Pirosításként használjatok valami lágy rózsás árnyalatot.

A száj színe az, ami igazán izgalmassá teszi megjelenésünket, tehát a legdurvábban rikító pink rúzsotokat kapjátok elő, és mehet is az ajkainkra.