Hogy mi az az ezüst rezgőgomba? Az új szuperösszetevő a bőrápolási rutinodban!

Nagy Niki
Írta: ,

Hajlamosak vagyunk újra és újra furcsábbnál furcsább szuperösszetevőket kitalálni a bőrápolásban, amiktől csodát várunk: most éppen az ezüst rezgőgomba van porondon, amelyről azt mondják, elképesztő módon hidratálja a bőrt. Ha azt gondolnád, hogy humbug az egész, a kínaiak biztosan helyre tennének: ők ugyanis már évezredek óta használják az étkezéseik és a bőrápolásuk során is.

Biztosan emlékszel a csiganyálra – pár hónapja még minden arcápolási termékbe ezt a nem különösebben gusztusos összetevőt rakták, amitől a ránctalanítástól kezdve a hidratáláson át a pigmentfoltok eltüntetéséig mindent reméltek. Most egy nem kevésbé furcsa összetevő hódítja meg a kozmetikai ipart, aminek azért már van kipróbált háttere is: az ezüst rezgőgomba, vagyis Tremella fuciformis.

A kínaiak már évezredek óta tudnak arról, hogy ez az összetevő mi mindenre képes: az egyik legendás kínai szépség, Yang Guifei (719-756) esküdött rá, hogy a gombától van olyan ragyogó bőre, és ennek segítségével is őrzi meg fiatalságát.

De a hagyományos kínai ételekben is gyakran megtalálható, többek között a kínai gombalevesnek is szerves része, és a tradicionális kínai orvoslásban is gyakran használják.

Hogy mi az az ezüst rezgőgomba? Az új szuperösszetevő a bőrápolási rutinodban!Kép forrása: pinterest.com

A rezgőgomba egyébként egyáltalán nem tűnik gombának, sokkal inkább egy fodros virágnak, amit nem is biztos, hogy olyan szívesen megenne az ember – bőrre kenni viszont már teljesen más tészta, aktív hatóanyagként rengetegen esküsznek rá, állítólag nagyon sokat segít a bőr állapotának javításában.

Bőrgyógyászok nagyjából a hiarulonsavhoz hasonlítják: eljuttatja a bőrbe a nedvességet, ezért nagyon intenzíven hidratál, ami elengedhetetlen a fiatalos bőr megtartásához és a ráncok megelőzéséhez.

A hiarulonsav képes a saját súlyának ezerszeresét megtartani vízben, így ha erre találunk egy természetes alternatívát, az óriási segítség a bőrápolási iparnak.

Persze egyelőre korántsem biztos, hogy a rezgőgomba nem jut majd a csiganyál szintjére, és nem lesz belőle pár hónap alatt elfeledett csodaösszetevő. Egyelőre nincs elég tudományos tanulmány ahhoz, hogy biztosan lehessen állítani: megtaláltuk a fiatalság forrását. Az viszont biztos, hogy a hiarulonsav az év nagy húzószava, minden bőrápolási termékbe belerakják, és mivel a rezgőgombának hasonló tulajdonságai vannak, egész ígéretes jelöltnek tűnik.

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató