Ezt teszik a bőrgyógyászok, ha fiatalabb bőrrel akarnak ébredni

Zabolai Margit
Írta: ,

Ki ne szeretne reggel fiatalabban ébredni, mint ahogyan lefeküdt? Ha ez nem is lehetséges, azért nagyon is sokat tehetsz, hogy fiatalabbnak tűnjön a bőröd. A megkérdezett bőrgyógyászok szerint ezek azok a trükkök, amikhez ők is nyúlnak, ha azt szeretnék elérni, hogy kisimult, hidratált és ránctalan bőrrel ébredjenek, és az éjszakai pihenés során szépüljön a bőrük.

Ha a bőröd hajlamos a kiszáradásra, akkor a lefekvés előtti hidratálás nagyon jó szolgálatot tehet, ezt pedig nem csak krémekkel érheted el, hanem úgy is, hogy párásabbá teszed a szobád levegőjét.

Ez különösen hasznos módszer lehet például a téli hideg idején, amikor a bőr egyébként is sokat veszít a nedvességtartamából, a fűtés miatt pedig a szoba levegője könnyebben kiszárad, de mivel a légkondik szintén erősen szárítják a bőrt, az éjszakai párásítás az év bármely szakában nagy segítség lehet abban, hogy feltöltsd és ragyogóbbá tedd a bőrödet.

„A retinoidok minden dermatológus titkos fegyverei ”- mondja Dr. Kim a TheHealthy.com-nak „Pattanásgátló és öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkeznek, és tudományos kutatássok támasztják alá ezeket az állításokat.”

Az A-vitamin-származékok ragyogóvá teszik a bőrt és elősegítik a kollagén termelését, ugyanakkor néha irritációt és szárazságot okozhatnak mellékhatásként.

Hogy ezt elkerüld, Dr.Kim azt ajánlja, hogy egy alacsonyabb retinoltartalmú drogériás krémmel kezdj. Ha a bőröd már minden este irritáció nélkül elviseli a retinolt, akkor megpróbálhatsz egy erősebb krémet is.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv