Ezért jó, ha vegán kozmetikumokat használsz + termékajánló

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A vegán életmód tulajdonképpen azt jeleni, hogy semmi állati eredetű ételt nem fogyasztasz. Ez hatalmas tudatosságot feltételez, és felelősséget, elkötelezettséget az élővilág iránt. Azok, akik ezt az életmódot választják többnyire nem csak az ételeiket, hanem a szépségápolásukat is megreformálják. De hogyan?

Cruelty free vagy vegán?

A vegán kozmetikumok, szépségápolási termékek esetében az előállítás során semmilyen állati eredetű terméket nem használtak fel. A cruelty free, avagy CF (jele egy nyuszi) önmagában azonban azt jelenti, hogy a termékeket nem tesztelték állatokon.

Ez már persze hatalmas előny, de sajnos korántsem takarja le azt, amit a vegánok alapelvként elfogadtak.

Persze egy CF jelű szépségápolási termék, kozmetikum ettől függetlenül lehet vegán, de csupán önmagában ez a kifejezés, vagy a nyuszi jel nem jelenti azt, hogy nem szenvedtek állatok az adott termék létrejötte érdekében.

Azonban sajnos a vegán sem biztosít arról, hogy nem tesztelték állatokon a készítményt, ez a kifejezés magában azt jelenti, hogy nem tartalmaz állati eredetű összetevőket.

Cruelty free ÉS vegán

A korábbiakból adódik, hogy ha teljesen kizárnád az állati eredetű összetevőket és a teszteket akkor a vegán termékeket kell választanod.

Amennyiben az a fontos számodra, hogy ne teszteljék állatokon a termékeket, akkor a cruelty free készítmények készültek neked.

Általánosságban azonban azok, akik kifejezetten vegán, vagy cruelty free kozmetikumokat vásárolnának, mindkét szempontot fontosnak tartják.

Számukra készültek a cruelty free és vegán készítmények, hiszen természetes, hogy mindkét szempont kielégítésére törekszenek a gyártok.

Ez tehát azt jelenti, hogy léteznek olyan kozmetikumok, amik semmilyen állati eredetű összetevőt nem tartalmaznak, és nem is tesztelték őket állatokon.