Ezekkel a trükkökkel szépülhetsz alvás közben

Sándor Alexandra
Írta: ,
Ezekkel a trükkökkel szépülhetsz alvás közben

Az alvás elpazarolt időnek tűnhet ugyan számodra, mégis óriási szerepe van az egészséged és a szépséged megtartásában. „A pihenés elengedhetetlen a bőr regenerálódásához” – mondja Dr. Debra Jaliman New York-i bőrgyógyász, a Skin Rules című könyv szerzője. A következő szabályokat érdemes megfontolnod, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a külsődből!

Használj selyem vagy szatén párnahuzatot!

A korábbi ajánlások ugyan a pamut párnahuzat mindenhatóságáról szóltak, a tudomány jelenlegi állása szerint a selyem és a szatén anyagának rostjai segítenek elkerülni, hogy a hajad madárfészekszerű formába rendeződjön éjjel, valamint hozzájárulnak a simább arcbőrhöz is.

„A selyem csökkenti a hajszálak töredezettségét, plusz nem gyűri annyira a bőrt” – foglalja össze Dr. Jesleen Ahluwalia, a New York-i Spring Street Dermatology orvosa.

Aludj a hátadon!

Ha már a ráncokról van szó, muszáj megemlítenünk, hogy a megelőzés a legjobb védekezés ellenük.

„A krónikus nyomás gyűrődéshez vezet, s az ilyen vonalak mentén előbb-utóbb mélyebb ráncok alakulnak ki. Aki az oldalán alszik, ráadásul mindig csak az egyiken, annál előfordulhat, hogy az érintett arcfél sokkal ráncosabb lesz” – figyelmeztet Dr.

Ahluwalia.

„Amennyiben a szem alatti régiód hajlamos a puffadásra, használj egy extra párnát, mert kiegyenlíti a folyadék áramlását” – teszi hozzá Dr. Elizabeth Tanzi washingtoni bőrgyógyász.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató