Ezeket kerüld el – 5 tipikus sminkbaki

Bukor Ágnes
Írta: ,

Senki sem érthet egyszerre mindenhez. Nem várhatjuk el azt sem, hogy mindenki azonnal és elsőre tökéletes sminkeket készítsen. Biztos ti is láttatok már rosszul kiszedett szemöldököt, vagy éppen két árnyalattal sötétebb alapozószín-választást, amiről lesütött, hogy a hölgy valószínűleg nem bőrszínének megfelelőt választotta. Ezekről a tipikus sminkelési hibákról, bakikról írok most egy rövid összefoglalást, hogy melyek azok, amelyeket ezentúl ne kövessetek el.

A nem megfelelő alapozó szín választása

Annak érdekében, hogy ne te legyél a buliban a nevetség tárgya, figyelj arra, hogy jól válaszd meg az alapozó színét.

Az alapozót a bőr hibáinak eltüntetésére és az arcszín tökéletesítésére használjuk, ezért jól ki kell választanunk a színét, hogy az egybeolvadjon bőrunk tónusával.


Milyen arcbőrre milyen alapozót? Típusok és tanácsok


Vásárlás előtt érdemes tesztelned a terméket, így elkerülheted a kínos pillanatokat!

Szemöldök problémák

Sok hölgy küzd azzal, hogy tini korukban vékonyra szedték szemöldöküket, amely az idő előre haladtával már sehogy sem akar visszanőni.

Pedig manapság inkább a vastag, erős szemöldök a trendi.

Akkor szoktunk hibázni, amikor visszarajzoljuk azt a részt, amit egyszer már mi a kelleténél jobban kiszedtünk, így mi rontottunk el.

Sokan szemceruzával rajzolnak szemöldökvonalon kívülre eső ívet, vagy éppen sokkal erősebb árnyalatúvá satírozzák azt.

Az én javaslatom az, hogy inkább bízzuk szakemberre ezt a hadműveletet, így elkerülhetjük a csodálkozó tekintetet, és bús arckifejezést sem fogunk vágni.