Fixálj, mint egy profi! Termékek, amelyektől extra tartós lesz a sminked

Írta: ,

Eleged van belőle, hogy a reggel gondosan elkészített sminked nap végére olyan lesz, mintha fel se tetted volna? Ahhoz, hogy egy smink tartós legyen, persze a technika is fontos, de a legmeghatározóbbak mégis a termékek. Hiszen ha ezeket jól válogatod ki, a sminked nem ismer majd lehetetlent!

Primer Kép forrása: ulta.com

A primert egyre többen ismerik és használják, és nem is hiába, hiszen ez a termék elengedhetetlen alkotóeleme egy tartós sminknek. A primer egy szilikon alapú sminkbázis, ami egy vékony, átlátszó réteget képez az arcbőrön, és feltölti az esetleges pórusokat, hogy az alapozó ne üljön bele.

De nem csak feltöltő szerepe van, hanem az állagából kifolyólag egy matt, bársonyos érzetet és látványt is ad az arcnak, ami segít abban, hogy a nap folyamán a bőröd ne kezdjen el fényesedni. Még egy előnye, hogy a bőr felületét kiegyenlíti, ezért kevesebb alapozót kell felvinned, és nem lesz az alapozásodnak maszkos hatása.

Hosszantartó alapozó Kép forrása: bloomingdales.com

A boltok polcain számtalan, különböző tulajdonságokkal rendelkező alapozót találhatsz, és nem mindegy, hogy melyik típust használod, ha a tartósság az első szempontod. A legjobb választás, a hosszan tartó alapozó, hiszen ennek az összetétele eleve úgy van kialakítva, hogy jóval tovább a helyén maradjon, mint egy átlagos alapozó. Ezeknek általában a csomagolásán is fel van tüntetve, hogy 12 vagy 24 órán át fent tudnak maradni.

Ha egész nap dolgozol, majd utána csinálnál egy programot is, de nincs kedved magaddal cipelni a neszesszeredet egész nap, akkor mindenképp be kell szerezned egy ilyen terméket!