Te melyik évszaktípusba tartozol? Ezek az árnyalatok állnak a legjobban

Írta: ,

A szín szerinti sminktanácsadás azon alapszik, hogy hajunk, szemünk színe, illetve bőrünk tónusa alapján mindannyiunkat 4 főcsoportba lehet sorolni – ezek a tavasz, a nyár, az ősz és a tél. Most összegyűjtöttem neked az egyes csoportok jellemzőit, és azt is elárulom, mely színek, árnyalatok állnak a legjobban hozzájuk! Vajon eddig a típusodnak megfelelően sminkeltél? Olvass tovább, és kiderül!

Tavasz Kép forrása: careergirldaily.com

1/4 Tavasz

Akkor tartozol ebbe a típusba, ha a hajszíned aranyszőke, vörösesszőke, középbarna vagy világosbarna, a szemszíned pedig világosbarna, kék, zöld vagy türkizes. A bőr tónusa általában világos, barackos, és jellemzően könnyen leég a napon.

Ha ennek az évszaknak a táborát erősíted, sminkben a meleg, aranyos, barnás árnyalatok állnak a legjobban, de bátran próbálkozhatsz az élénk színekkel is, például egy erős pink vagy piros rúzs formájában.

A világosabb élénk színek is jól állhatnak, de inkább az öltözködésben, mint a sminkben.

Nyár Kép forrása: sacvesacmodelleri.com

2/4 Nyár

A nyár típusúak hajszíne hamvas szőke vagy hamvas barna vöröses fény nélkül, szemük pedig szürkéskék, szürkészöld vagy világosbarna. Bőrük árnyalata inkább porcelános, rózsás vagy olívaszínű, és az arcon található kis foltok vagy szeplők színe is inkább hamvas barna.

Ha ezek jellemzőek rád, akkor sminkben inkább a hidegebb árnyalatokat használd – a pasztell színek közül gyakorlatilag mindegyik szóba jöhet.

Az erős, élénk színeket inkább kerüld, de egy füstös sötétszürke szemsmink kifejezetten jól állhat. A szürkével egyébként bátran dolgozz, rúzsban pedig a sápadt rózsaszín vagy a hideg mályva árnyalat a legjobb választás.

Ősz Kép forrása: tumblr, nephilimdaily

3/4 Ősz

Az ősz típusba tartozol, ha a hajszíned vörös, vörösesbarna vagy aranybarna, ami lehet sötétebb vagy világosabb is. A szemed meleg árnyalatú, legyen szó bármilyen színről is. A bőröd tónusát szintén a meleg árnyalatok jellemzik, mint a bézs vagy az olíva, de semmiképp sem a rózsaszínes tónusok.

A bronzos smink áll a legjobban, amihez szinte nem is kell más, mint egy barna szemhéjpúder és egy sima bronzosító.

De ütős sminket varázsolhatsz a petrolkék, az olajzöld és a sárga melegebb árnyalataival is, míg rúzsban a nude és a barna árnyalatok emelik ki legjobban a szépségedet.

Tél Kép forrása: tumblr, mediumhair

4/4 Tél

Ha a hajszíned hamvas sötétbarna, már-már fekete, vagy világosszőke, a szemed kékeszöld, szürkéskék, mogyoróbarna vagy sötétbarna, a bőröd pedig inkább hűvös, világos tónusú, porcelános, akkor te a tél típusba tartozol.

Sminkben a legjobban az élénk színek állnak jól neked, de ne vidd túlzásba, inkább csak száj- vagy szemhangsúlyos sminket készíts magadnak.

A szemeden használj bátran ezüstöt, szürkét, sötétkéket, levendula lilát, világos rózsaszínt, pezsgős színeket vagy fenyőzöldet.

Rúzsban és pirosítóban jöhetnek az élénkebb árnyalatok, mint például a ciklámen, a pink, a mályva, a bordó, a cseresznye- vagy a málnapiros.