Melyik évszaktípus vagy? Mutatjuk a legelőnyösebb árnyalatokat, amiket viselj

Nagy Rebeka
Írta: ,
Melyik évszaktípus vagy? Mutatjuk a legelőnyösebb árnyalatokat, amiket viselj

A szín szerinti sminktanácsadás azon alapszik, hogy hajunk, szemünk színe, illetve bőrünk tónusa alapján mindannyiunkat 4 főcsoportba lehet sorolni – ezek a tavasz, a nyár, az ősz és a tél. Most összegyűjtöttem neked az egyes csoportok jellemzőit, és azt is elárulom, mely színek, árnyalatok állnak a legjobban hozzájuk! Vajon eddig a típusodnak megfelelően sminkeltél? Olvass tovább, és kiderül!

Tavasz Kép forrása: careergirldaily.com

Akkor tartozol ebbe a típusba, ha a hajszíned aranyszőke, vörösesszőke, középbarna vagy világosbarna, a szemszíned pedig világosbarna, kék, zöld vagy türkizes. A bőr tónusa általában világos, barackos, és jellemzően könnyen leég a napon.

Ha ennek az évszaknak a táborát erősíted, sminkben a meleg, aranyos, barnás árnyalatok állnak a legjobban, de bátran próbálkozhatsz az élénk színekkel is, például egy erős pink vagy piros rúzs formájában.

A világosabb élénk színek is jól állhatnak, de inkább az öltözködésben, mint a sminkben.

Nyár Kép forrása: sacvesacmodelleri.com

A nyár típusúak hajszíne hamvas szőke vagy hamvas barna vöröses fény nélkül, szemük pedig szürkéskék, szürkészöld vagy világosbarna. Bőrük árnyalata inkább porcelános, rózsás vagy olívaszínű, és az arcon található kis foltok vagy szeplők színe is inkább hamvas barna.

Ha ezek jellemzőek rád, akkor sminkben inkább a hidegebb árnyalatokat használd – a pasztell színek közül gyakorlatilag mindegyik szóba jöhet.

Az erős, élénk színeket inkább kerüld, de egy füstös sötétszürke szemsmink kifejezetten jól állhat. A szürkével egyébként bátran dolgozz, rúzsban pedig a sápadt rózsaszín vagy a hideg mályva árnyalat a legjobb választás.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv