Melyik évszaktípusba tartozol? Mutatjuk a legelőnyösebb árnyalatokat, amiket hordj

Nagy Rebeka
Írta: , Frissítve:
Melyik évszaktípusba tartozol? Mutatjuk a legelőnyösebb árnyalatokat, amiket hordj

A szín szerinti sminktanácsadás azon alapszik, hogy hajunk, szemünk színe, illetve bőrünk tónusa alapján mindannyiunkat 4 főcsoportba lehet sorolni – ezek a tavasz, a nyár, az ősz és a tél. Most összegyűjtöttem neked az egyes csoportok jellemzőit, és azt is elárulom, mely színek, árnyalatok állnak a legjobban hozzájuk! Vajon eddig a típusodnak megfelelően sminkeltél? Olvass tovább, és kiderül!

Nyár Kép forrása: sacvesacmodelleri.com

A nyár típusúak hajszíne hamvas szőke vagy hamvas barna vöröses fény nélkül, szemük pedig szürkéskék, szürkészöld vagy világosbarna. Bőrük árnyalata inkább porcelános, rózsás vagy olívaszínű, és az arcon található kis foltok vagy szeplők színe is inkább hamvas barna.

Ha ezek jellemzőek rád, akkor sminkben inkább a hidegebb árnyalatokat használd – a pasztell színek közül gyakorlatilag mindegyik szóba jöhet.

Az erős, élénk színeket inkább kerüld, de egy füstös sötétszürke szemsmink kifejezetten jól állhat. A szürkével egyébként bátran dolgozz, rúzsban pedig a sápadt rózsaszín vagy a hideg mályva árnyalat a legjobb választás.

Tél Kép forrása: tumblr, mediumhair

Ha a hajszíned hamvas sötétbarna, már-már fekete, vagy világosszőke, a szemed kékeszöld, szürkéskék, mogyoróbarna vagy sötétbarna, a bőröd pedig inkább hűvös, világos tónusú, porcelános, akkor te a tél típusba tartozol.

Sminkben a legjobban az élénk színek állnak jól neked, de ne vidd túlzásba, inkább csak száj- vagy szemhangsúlyos sminket készíts magadnak.

A szemeden használj bátran ezüstöt, szürkét, sötétkéket, levendula lilát, világos rózsaszínt, pezsgős színeket vagy fenyőzöldet.

Rúzsban és pirosítóban jöhetnek az élénkebb árnyalatok, mint például a ciklámen, a pink, a mályva, a bordó, a cseresznye- vagy a málnapiros.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!