Érzékeny a bőröd? Ezt kell tudnod a hipoallergén sminktermékekről

Bukor Ágnes
Írta: ,

Mit is jelent az, ha valami hipoallergén? Egyáltalán, ha valamin rajta van ez a jelzés, akkor már teljesen biztosak lehetünk abban, hogy semmilyen allergiás reakciót nem fog kiváltani a bőrünkön? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaptok a következő cikkemben!

Tisztázzuk, hogy mi is az a hipoallergén termék!

A hipoallergén kifejezést olyan termékekre használjuk, amelyek összetevői úgy lettek kifejlesztve, hogy minimalizálják annak az esélyét, hogy az bármilyen allergiás reakciót is kiváltson a bőrünkön.

A bőrgyógyászatban jellemzően mindig hipoallergén termékeket használnak, de mivel a legújabb felmérések szerint a nők több, mint felének érzékeny a bőre, egyre fontosabbá vált, hogy a mindennapokban is könnyebben hozzájussanak ilyen készítményekhez.  

A jó hír pedig az, hogy mostanra a legtöbb sminkmárka is felfigyelt erre, így egyre többször előfordul, hogy egy adott termék hipoallergén változatát is piacra dobják!

Milyen márkát válassz?

Ha nem szeretnél szintetikus tartósítószereket, illatanyagokat, színezékeket tartalmazó kozmetikumot használni, akkor neked találták ki a dm-ben kapható alverde márkát, melynek termékei főként növényi eredetű összetevőkből állnak. 

A felhasznált összetevők kiválasztásánál ráadásul előnyben részesítik az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagokat, és a gyártás során még arra is figyelnek, hogy a lehető legjobban megóvják a környezetet. 

Emellett egyébként jó szívvel ajánlom a La Roche Posay termékeit is, amiknek a nagy többsége hipoallergén, ráadásul az érzékenység mellett a sérült bőr ápolása is fókuszban van náluk.